Tertemiz ve dürüstçe bu milletin oyları ile seçimi alanlara aldıkları oy, analarının ak sütü gibi helal olsun, mazbatalarını güle güle kullansınlar. Millet, bu şekildeki her tercihe saygılı, kazanan her başkan herkesin başkanıdır....

...

Ancak, Bazı tespitlerim var paylaşayım. Yalova, AK Parti kazandı, itiraz edildi, CHP kazandı. Kartal, AKP kazandı, itiraz edildi, CHP kazandı. Isparta Sav, Ak Parti kazandı itiraz edildi, MHP kazandı. Manyas, MHP kazandı AKP itiraz etti CHP kazandı. Manisa Şehzadeler, MHP İtiraz tti AKP kazandı. Ardahanda CHP itiraz etti, AKP nin oyu iki kat arttı. Ardahanda seçim kurulu AKP nin itirazı ile 5.oyları saydırdı, Ankarada MHP nin itirazını YSK kabul etmedi.

...

Uzar gider bu liste, sıkılırsınız yazarsam.. Düşünebiliyormusunuz, itiraz edildiğinde tekrar sayım başka partilere kazandırabiliyor. Ortada anormal bi durum var. O zaman, "bu sandık başkanları ve tutanakları yazanlar" ya kağıtçı, ya da bilgisayarlara da kedi girdi. Hani bir değil, iki değil. Bu nasıl seçim? Bu arada seçimin iptal edildiği 2 yer var, Haziranda tekrarlanacak inşallah.

...

Bir de milletin iradesini kekleyen şu sisteme bakın !.. Bir iki oy farkla seçimin kazanıldığı iller,ilçeler varken

!...

İstanbul'da 342.853 geçersiz oy var... Eğer bu sistemde bir nemrutluk yok ise, eğer bu 342 bin seçmen, ellerinde kaşesi ile aynı pusulada her partiye basmamış iseler, İstanbul'da 342.000 oy vermesini bilmeyen "düşük, sendromlu" seçmen var.. Bu ne demek biliyormusunuz, 40 bin kişilik Aslantepe stadyumundan 8 tane yan yana düşünün.Açık ve net söylüyorum, işte bu kadar insan düşük zekalı !

...

Allah aşkına, el insaf.. Bu mümkün mü? Efendim, muhtar pusulasından da zarfa bi kaç tane koymuş ta, hangi muhtar olacağını nerden bilelim, muhtar oyu ile birlikte belediye başkanı tercihinin basıldığı oy da iptal ... Yahu kaşesiz olan muhtarın oy kağıdını iptal edin o zaman !... Muhtar dediğin koca mahalleyi yönetecekse, devlet karşısında itibar edilecek bir müessese ise onları da pusulaya basın... Onlara da kaşe basılsın. Haa, önemsizse seçmeyin, seçtirmeyin, o zaman. 8 stadyumluk insanın iradesini neden yok sayıyoruz ki? .. Bu rakam Ankarada ne? -109.000 İzmirde? -94.000 Türkiye genelinde? -1.807.077 Rakamlara bakın...

Buyrun !.. sandıktaki demokrasimiz. -81 vilayette hamdolsun 150 nin üzerinde ünivesitesi olan, "Bilişim Çağı"nı yaşadığımız, uzaya Türk yapımı uydu yolladığımız (!..)

bir devirde Ankara'nın göbeğinde oyları 5 günde sayamadık !...

... İtici olmasın diye tekrarlıyorum !.. Hakkaniyetle kazanmışları kutluyor ve tebrik ediyorum... ancak, vatandaşın bir oyuna dahi dokunarak haysiyetsizlik yapan, yapılmasına göz yuman ve bu şekliyle kazananlara; o kirli makamlar hiçbir parti farkı gözetmeksizin haram zıkkım olsun. .. Sonuç özeti, Birilerinin itiraz ederek yeniden saydırıp, başka birilerinin kazandığı belediye başkanlıklarında, ayrıca iki milyona yakın geçersiz oy çıkardığımız bir seçimde demokrasi sandıkta falan değildir !..

Yüksel YALÇIN