Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
 Yargıtay'ın Balyoz davası kararlarının ardından Deniz Kuvvetleri komutanlığında yeni bir istifa  dalgası  patladı. İki üst düzey komutan karara tepki için istifa etti.

Yargıtay'ın Balyoz davası kararlarının ardından Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek istifa etti. Balyoz davasında mahkûm olan Deniz Kuvvetleri Komutanlarının görev arkadaşları 9 Ekim'de Yargıtay'ın Balyoz kararı sonrası çıkarılmayınca istifasını  sundu .

 

Vatan ve Cumhuriyet gazetelerinde yer alan haberlere göre istifasını cuma günü  sunan  Koramiral Atilla Kezek "Bizim yerimiz onların yanıydı" diyerek Balyoz davasında hüküm giyen arkadaşlarına destek çıktı.

 

Atilla Kezek dışında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Teknik Başkanı Tuğamiral Sami Örgüç'ün de istifa ettiği iddia edildi.

Kulislerde iki generalin dışında Deniz Kuvvetleri'nde 5-6 üst düzey  subayın  daha istifa ettiği veya etmeye hazırlandığı da konuşuluyor.

 

Ocak ayında ilk istifa eden isim eski Donanma Komutanı Nusret Güner istifasının ardından yaptığı açıklamada Genelkurmay Başkanlığı'nı kastederek, "Beni önce kendi adamım koruyacak, çünkü benim ne kadar masum olduğumu o biliyor. İşte ben bunun için istifa ettim. Hepsinin masum olduğunu biliyorum ancak elimden birşey gelmiyor. Kimse yargının arkasına sığınmasın, yetkililer bunun hesabını verecekler" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim