İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Avusturya'nın Der Standard gazetesi, Bank Asya'ya gerçekleştirilen polis baskınını duyurduğu haberinde yönetime el koyma kararını 'siyasi saiklerle alınmış bir karar' olarak nitelendirdi.

17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra hükümete yakın şirketlerin Bank Asya'dan ciddi oranda para çektiğini hatırlatan Der Standard, 'Bakan çocukları ve işadamları tutuklandığında soruşturma Erdoğan ve aile üyelerine ulaşabilirdi. Başbakan Erdoğan bunu Gülen Hareketi'nin darbe girişimi ilan etti ve öç alıyor' ifadelerine yer verdi.

Yolsuzluk operasyonunun ardından sürekli artan otoriterleşmeyi özel şirketlerin de hissettiği belirtilen haberde baskılara örnek olarak iletişim şirketi Turkcell verildi. İslâmcı hükümet medyasına reklamlar veren şirketin tavrının hükümetin istekleri konusunda hareket etme olarak anlaşıldığı, iki eski bakan ve bir eski tepe yöneticinin yönetim kuruluna üye olduğu aktarıldı. Sosyal medyada 'Turkcell, Akcell oldu' sloganlarının dolaştığı belirtilen haberde, Genel Müdür Süreyya Ciliv'in istifa ettiği bilgisine yer verildi.

Editör: TE Bilisim