Müslümanların faiz sorunu Müslümanların faiz sorunu
Deri’n Fikirler 3. Deri Tasarım ve Üretim Yarışması, ulusal platforma taşındı. Bu yıl, "Hayatın Büyüsü" konseptini taşıyan yarışmanın finalistleri belirlendi.

Türkiye’deki deri endüstrisinin tasarım yelpazesini geliştirmek, Türk derilerinin kullanım alanlarını geliştirmek ve genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği organizasyonunda Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin katkılarıyla Ege Üniversitesi (EÜ) Deri Mühendisliği ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü işbirliğiyle düzenlenen yarışmada finalistler belirlendi. İlk iki yıl sistematiğinin oluşturulması aşamasında bölgesel olarak düzenlenen yarışma, bundan sonraki dönemde ulusal platforma taşınması amacıyla İstanbul’daki üniversitelerin öğrencilerine de açıldı. Yarışmaya 18’i İstanbul’dan, biri Ankara’dan ve 39’u İzmir’den olmak üzere 58 tasarımcı ve 22 deri mühendisi internetten kayıt yaptırdı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Tahiroğlu, jürinin Bahattin Mertcan, Betül Demirkol, Cüneyt Cansever, Çiğdem Küçük, Derya Altun, Elif Gözde Arı, Esra Görür, Gözde Yavaşoğlu, Kübra Karamanoğlu, Sümeyye Erkan ve Zeynep Nural’ın tasarımlarını seçtiğini, bunların mayıs ayında İzmir’de yapılacak finale katılmaya hak kazandığını söyledi. Yarışmanın büyük ödülünün 5 bin lira olduğunu kaydeden Tahiroğlu, “Finalistlerin dördü İstanbul’dan, yedisi İzmir’den. Bundan sonraki aşamada, jürimizin zorlanarak seçtiği birbirinden yaratıcı tasarımcılar EÜ Deri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile eşleşerek takımları oluşturacak. Takımlar, tasarlanan derilerin üretimi için sponsor fabrikalarımızda çalışacak.” şeklinde konuştu. Yarışmaya girmeye hak kazanan genç tasarımcıların takımlarının belirlenmesinin ardından İzmir Serbest Bölge’de ve Torbalı ilçesindeki deri fabrikalarına ziyaret düzenleneceğini belirten Tahiroğlu, “Bu sayede finalistler, deri üretim aşamalarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak.” dedi.

Editör: TE Bilisim