Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum tarafının gerçeklerden uzak olduğunu söyledi. Eroğlu, Kıbrıs konusunda olası bir anlaşmanın ancak bugünün gerçeklerine dayalı olması halinde yaşayabilir olacağına dikkat çekti. Eroğlu, “Rumlar gasp ederek Türk tarafının aleyhine kullandıkları Kıbrıs Cumhuriyeti’nden vazgeçerek yeni bir ortaklık devleti kurma anlayışından uzaktır.” dedi.

KKTC'deki bir açılışta konuşan Eroğlu, Rum yönetiminin 1960'ta kurulan ortaklık devletinde Kıbrıs Türk tarafını dışladığını ifade etti. O süreçten sonra ekonomik olarak bir şey yapamadıklarını dile getiren Eroğlu, "Sadece canımızı korumaya çalıştık."dedi. Eroğlu şunları söyledi: "1965’te Mehmetçik’te doktorluk yaptığım dönemlerdeki yaşantımızı gayet iyi hatırlıyorum. Ekonomimiz güçlü olmamakla birlikte birbirimize sıkı sıkıya bağlı uğraş vermekte, daha güzel günlerin geleceğini ümit etmekteydik. 1974 Mutlu Barış Harekatı’na kadar gelmişsek, koruduğumuz birlik ve beraberlikle, inancımızla geldik. 1974’ün yarattığı bu coğrafya üzerinde bir devletimiz var. Önce Kıbrıs Türk Federe Devleti, şimdi de KKTC. Bunun kıymetini bilmeliyiz.”

“ANLAŞMA, VAR OLAN GERÇEKLERLE MÜMKÜN OLUR”

Kendisinin, KKTC’nin üçüncü Cumhurbaşkanı olduğunu belirten Eroğlu, önceki cumhurbaşkanlarının da Kıbrıs Türk halkını mutlu edecek bir anlaşmaya varabilmek için dirsek çürüttüğünü şimdi de bunu kendisinin yaptığını ifade etti.

“Şimdi, Şubat’ta Güney Kıbrıs’ta başkanlık seçimi var. Şubattaki seçimlerden sonra müzakere masası kurulacak." diyen Eroğlu, "Biz o masada KKTC halkının kurmuş olduğu devlet çatısı altında, huzur ve güven içerisinde yaşayacağı, 1974 öncesine dönülmeyecek bir anlaşma ortaya çıkarma çabası içinde olacağız.” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim