MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 104 amiralin yayımladığı bildirideki görünmeyen imzanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait olduğunu savundu.

‘İfade özgürlüğü değil darbe çağrısı’

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

MONTRÖ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Önce 126 eski büyükelçinin sorunlu ve şüpheli bildirisi yayımlanmıştır. Montrö tartışmaları, Kanal İstanbul anlaşmazlıkları derken, Türkiye 4 Nisan’da 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Boğazlar Sözleşmesi bizim kırmızı çizgimiz, Karadeniz’in barış ve istikrar güvencesidir. Kaldı ki hiç kimsenin Montrö Sözleşmesi’ni tartışmaya açtığı, ‘feshedelim’ dediği falan da yoktur.

104’LÜKLER BÜYÜK SUÇ İŞLEDİ

Vehimlerinin ve gizli emellerinin esiri olan 104 emekli amiral, Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Türkiye’ye yönelik husumet bloğunun kalabalıklaştığı bir zaman aralığında, demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan, gel gel yapan 104’lükler büyük bir suç işlemişlerdir. Bu suç cezasız kalamaz, kalmayacaktır. Hayret etmemek elde değildir, mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz?

KRİPTO HABERLEŞME Mİ

Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren, ortak bir bildiriye imza attıran, gece yarısı muhtıra iştimasına sokan asıl motivasyon nedir? Bir tür kripto haberleşme midir? Yoksa zincirleme bir reaksiyonun ilk etabı mıdır? Bu aklı kim vermiştir? Sağır odalarda ki müşahitler kimlerdir?

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

BAL GİBİ DARBE ÇAĞRISIDIR

Bazı sözde hukukçular ve çarpık siyasetçiler diyor ki, ‘emekli amirallerin yayımladığı açıklama bir darbe çağrısı değil, tam tersine bir demokrasi çağrısıdır.’ Neymiş, düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı esasmış. Bu çağrı bal gibi darbe çağrısıdır. Bu bildiri demokrasiyi hedef alan torpidodur.

GÖRÜNMEYEN İMZA KILIÇDAROĞLU’NA AİT

Kılıçdaroğlu 4 Nisan bildirisine karşı duruşuyla da bizi şaşırtmadı. Dedi ki, ‘Bu sahte gündemler tutmaz, halkımızın tek gerçek gündemi sofrasıdır’. Be hey kendini bilmez, be hey demokrasiden bihaber; 4 Nisan bildirisinin neresi sahte gündemdir? Sahte olan sen misin yoksa gündem midir? Muhtıracı Türker Ertürk’ü CHP’ye alan, heyecanla yakasına rozeti takan kimdir? CHP yönetimi bir kere daha demokrasiyle ters düşmüş, darbe hasreti çeken çapulcularla birleşmiştir. Ve 4 Nisan bildirisinin görünmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir. CHP yönetimi, darbeci genetiğini, cuntacı özelliklerini saklamakta beis görmeyen faziletsiz, faşist ve fuzuli bir zihniyetten başkası değildir.

‘İP açıklamaları rezalet’

SU KATILMAMIŞ ZEVZEKLİK

İP yönetiminin trajik ve tenakuz dolu açıklamaları ise rezaletin daniskasıdır. Hatta 104 emekli amiralin içinde İP’li bir yöneticinin de bulunması tam bir suçüstü halidir. ‘Hıyarım var’ diyene tuz alıp koşan İP’in Başkanı ise 104 emekli amirali zevzeklikle yani gevezelikle suçlamıştır. Demokrasiyi karalamak, kundaklamak ve kapısına kilit vurmak için altyapı çalışması yapan 104 şuursuz sadece gevezelik mi yapmıştır? İP’in Başkanı, zevzek arıyorsa, şu anda Meclis grubunda değil, parti yönetiminde bu zevzeklerden bol miktarda bulunmaktadır. 4 Nisan bildirisine zevzeklik demek asıl ve su katılmamış zevzekliktir.

Editör: TE Bilisim