MHP'li Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Suriyeli mülteciler ve göç meselelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Yakalananlar derhal geri gönderilmelidir. Anadolu’nun en az 100 yıl sonra nüfus yapısının nasıl olacağını, risk ve tehditlerin nesnel boyutunun muhasebesini yapmak durumundayız. Bayramda ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine gerek yoktur. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır” dedi.

''SAHİLLERE VURAN CANSIZ BEDENLER HEPİMİZİN YÜREK SIZISI''

Bahçeli, Akdeniz'den Avrupa'ya geçmeye çalışan binlerce mültecinin durumunun ise içler acısı olduğunu belirterek, "Mültecilerin, göçmenlerin, sığınmacıların durumu vahim bir konu. Ülkelerindeki savaş, açlık, hastalık ve istikrarsızlıktan dolayı Akdeniz ülkelerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan binlerce göçmen, boğularak balıklara yem olmaktadır. Sahillere vuran cansız bedenler, sınırlarına dayandıkları ülkelerin kaba gücüne maruz kalanlar hepimizin yürek sızısıdır'' ifadelerini kullandı.

Göçmen sayısının 300 milyonu, mülteci sayısının ise 80 milyonu aştığını kaydeden Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

''Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğukkanlı ve sağduyulu şekilde kavramanın ötesinde stratejik akılla ve milli çıkarlara uygun halde analiz edilmesi gerekiyor. Yalnızca bu döneme değil, sonraki nesillere kuşku duyacakları, kendi ülkelerinde garip olacakları, çok bilinmeyenli denklemlerle kilitlendikleri bir coğrafya bırakamayacağız''

ERDOĞAN 1 AY ÖNCE 'GÖNDERMEYECEĞİZ' DEMİŞTİ

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Öte yandan yaklaşık 1 ay önce AKP Genel Başkanı Erdoğan da, mülteciler hakkında yapmış olduğu konuşmasında muhalefete yüklenmişti.

Erdoğan, "Muhalefet, seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz diyor. Biz göndermeyeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz" sözlerini kullanmıştı.

Editör: Kerim Öztürk