Adalet Bakanlığı'nın 2011 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle hakkında verdiği fezleke ile ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ilk yorum geldi. Devlet Bahçeli, dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin Meclis'e gelmesini değerlendirerek MHP milletvekillerine talimat verdiğini açıkladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezlekenin Meclis'e gelmesiyle ilgili olarak, "51 milletvekili arkadaşım fezlekenin gereğini yapacak. AK Parti milletvekilleri de desteklerse Erdoğan, kendisinden evvel bizi gönderecek. Sıra bir gün de bize gelecek inşallah" dedi.

Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi Gümüşhane’nin tek kadın İl Genel Meclis üyesi adayı Sonel Yaşar’a yoğun ilgi

51 MHP'li milletvekiline AK Parti vekillerin de destek vermesi halinde dokunulmazlığının kaldırılacağını belirten Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Fezleke geldiği zaman 51 milletvekili arkadaşımız fezlekenin gereği olarak yargı yolunun açılması noktasında en içten katkıyı sağlayacaklardır. 327 milletvekiline sahip AK Parti de 51 milletvekili arkadaşımızı desteklerse, gelecekte Yüce Divan'a göndereceğimiz Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden evvel bizi göndermiş olacak. Sıra bir gün de bize gelecek inşallah."

Fezlekeye konu olan olayı tam bilmediğini dile getiren Bahçeli, "Henüz bize gelmediği için içeriğini bilmiyoruz. Meclis'in kararına, adaletin kararına saygı duymak lazım. Böyle bir konu eğer yargı yolunun açılması konusunda dokunulmazlığın gereği yapılacaksa bunu 51 milletvekili arkadaşım bunu başlatacaktır. Kendilerinden isteğim budur" dedi.

Devlet Bahçeli, "Dokunulmazlığınızın kaldırılmasını MHP'li milletvekilleri destekleyecek mi?"şeklindeki soruya "Öyle olması gerekir. Çünkü 5-10 seneden beri fezlekesi Meclis'te bulunup hâlâ yargı konusu tartışılan Başbakan'a örnek teşvik etmesi gerekir. Her konuda öncü, örnek ve önder MHP'dir" diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim