MHP 9 ilde 9 tematik miting düzenleyerek halka İmralı sürecini anlatacak. MHP'nin ilk mitingi bugün Bursa'da "Kuruluş" temasıyla düzenlendi. Bursa'da yüzbinlerle ifade edilen bir kalabalığa seslenen Devlet Bahçeli mitinglerin başlangıcını çok sert verdi.

Miting alanındaki kalabalığın "Vur de vuralım Öl de ölelim" sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Merak etmeyin onun da zamanı gelecek' diye yanıtladı.

İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Bursa Kuruluş mitingi konuşmasından satır başları:

- Bu muhteşem tabloyu görmekten gururluyum, mutluyum. Bizleri kavuşturan, bizleri sımsıkı şekilde bir araya getiren Yüce Rabbim'e hamdolsun. Türkiye'nin 9 bölgesinde Milli Değerleri Koru ve Yaşat adıyla düzenleyeceğimiz açık hava toplantılarının ilkinde burada huzurlarınızdayız.

 - Bursa tarih demektir. Anlayış adalet, ihsan yiğitlik ve kardeşliktir. Bursa elbette Türk, Türk milleti ve Türk tarihidir.

- Bursa eş başkanlara hezimet vaat etmektedir. Türk milletine saldıran kendini bilmezlerin yenilgiyle tanıştırmak için teyakkuzdadır. Selam olsun Türkiye sevdalılarına. Selam olsun milliyetçi vatansever kalplere. Selam olsun Türk bayrağına. Selam olsun Türklüğün yüzyılları aşan ümitlerine.

- Türkiye temellerinden sarsılmaktadır. Meydanlarda bağımsızlığını kazanmış Türk milleti masana paylaşılmak istenmektedir. Şehit kanlarıyla sınırları çizilmiş Türk vatanı özgürleşme yalanlarıyla parçalanmak üzeredir. 1071'den bu yana yaşadığımız son yurdumuz hainlerin eline bırakılmanın bir önceki durağındadır.

- Türk millleti kuşatılmış ve milli değerlerimiz açıkça hedef haline getirilmiştir. Kanlı terör meşrulaşmıştır. İmralı canisi çözüm ortağı ve barış elçisi olarak gösterilmiştir. Etnik bölünmeye zemin hazırlayan tahrikler anormal ölçülerde artmıştır. Terör inisiyatif elde etmiştir. Cumhuriyet'in ilke ve esasları tartışmaya açılmış, bölünmeye anayasal kılıf bulma süreci ivme almıştır. Kavga ve çatışma ortamı körüklenmiştir.

- Etnik temelde bölünme, mezhep temelinde ayrışma, devletin ana ilkeleri temelinde kavga vahim bir aşamaya gelmiştir. Cumhuriyet'in temelleri, milli ve manevi değerlerimiz çatışma ve istismar alanına dönmüştür.

- AKP merkezli yıkıcı ve yakıcı adımlar Türkiye'yi içten içe çürütmektedir. Durum ciddidir. Türkiye iyi durumda değildir. Türkiye iyi yönetilmemektedir. Bedeli kanla ödenerek kazanılmış bağımsızlığımız, sevgiyle yoğurduğumuz kardeşliğimiz, milli varlıklarımız, birlikte yaşanan binlerce yılın ürünü olan milli kültürümüz, sağlıklı barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçlarımız hüsrana uğramıştır.

- AKP yönetimi altındaki Türkiye'de Türk olmak suçtur, Türk kimliği suçludur, Türk bayrağı tahriktir, Türk milliyetçiliği ayaklar altındadır. Buna karşın PKK baştacıdır. İmralı canisi umutları yeşerten iyilik meleğidir. Bölücülük hak arama yolu, terör kurtuluş reçetesidir. Milli değerleri korumaya ve yaşatmaya hazır mısınız? Türk milletinin birliğini bütünlüğünü sahiplenmeye var mısınız? Türklüğün namus ve şerefini çiğnetmemeye kararlı mısınız? Bu Evet'ler Bursa'nın iradesidir.

- Hiçkimse hayale kapılmasın, rüyaya dalmasın, yanlış hesap yapmasın. Ötüken ruhu hainlere geçit vermeyecektir. Kuruluşumuzun direkleri bölücülerin kafasına arkası arkasına inecektir.

- Eşkıyanın teröristin bölücünün şefi varsa Türk milletinin zalimleri ezen cesareti vardır.

- Sizin gemicikleriniz yoktur. Sizlerin mısırcı, doğalgazcı hısımlarınız yoktur. Yabancılara verdiğiniz sözleriniz yoktur. Sizler Türkiye'nin gururusunuz.

- Başbakan Erdoğan İmralı canisi ile Türkiye'yi konuşmaktadır. PKK ile Türk milletini müzakere etmektedir.1 Ağustos 2009'da başlatılan yıkım projesi çözüm süreci isimli yeni bir belayla birleştirilmiştir. Silahlar susacak PKK silah bırakacakmış. Diyorlar ki PKK'lı militanlar emniyetli şekilde sınır dışına çıkacaklarmış. Diyorlar ki terör bitecekmiş. Diyorlar ki analar ağlamayacakmış. Diyorlar ki Türkiye huzura kavuşacak, ekonomi sıçrama yapacakmış. Türk milleti kandırılmaktadır.

- Sınır dışındaki kamplarda yuvalanmış teröristler nasıl ülke dışına çıkarılacak? PKK'nın silah bırakması nasıl mümkün olacaktır? Kanlı örgüte Başbakan neleri peşkeş çektiğini hala açıklayamamıştır. İmralı canisine hangi sözleri, PKK'ya hangi umutları verdiniz? Çözümle neleri kast ediyorsunuz? Neyi çözmeye çalışıyorsunuz? Türk milleti kiminle küsmüştürdür de barıştırmak için mesai harcıyorsuınuz? İmralı canisinin serbest kalması çözüm müdür? PKK'nın parlamentoya taşınması çözüm müdür?

- Başkanlık sistemine geçmek, aynı zamanda koltuk hırsını tatmin etmek çözümün bir aracı mıdır? Çözümle nereyi çürütmeye çalışıyorsunuz Sayın Başbakan? Senin başka bir işin yok mudur? Sen nelerle ve hangi cüretle meşgul oluyorsun? BOP eşbaşkanlığının yanında mandacımısın bölünme uydusu musun? Yoksa İmralı canisi sana büyü mü yaptı, gözünü mü boyadı, PKK iradene pranga mı vurdu? türkiye'yi bu hale getirmeye ne hakkın var?

Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri! Partilerinden istifa eden milletvekili ve belediye başkanları için alkışlanacak öneri!

- Genelkurmay başkanları terörist olarak itham edilmektedir. Gerçek teröristlere methiyeler düzülmektedir. Terörle mücadele eden değerli komutanlar karakollara baskın düzenlemiş olsalardı, bebekleri, anaları babaları acımadan katletselerdi bugün el üstünde tutulurlardı. Polislere pusu kursalardı çözüm diyerek kapıları aşındırılırdı. Habur'dan girselerdi, Oslo'da görülselerdi, Barzani'nin himayesinde olsalardı heryerde ititbar görürlerdi.

- Şu kepazeliğe bakın, PKK dışarda TSK içerde. Sözde darbe davalarında tutuklu veya hükümlü bulunanlara atfedilen iddiaların başında hükümeti devirmek suçlaması vardır. Başbakan Erdoğan ve partisi suçlu suçsuz ayrımına girmeden askerleri töhmet altında bırakmıştır. Hükümeti yıkmak isteyenler kötüdür de devleti bölmek isteyenler mi iyidir? AKP zihniyetinin İmralı'da al gülüm ver gülüm görüşmeler yaptığı müebbet mahkum Türk milletinin bir numaralı kanlısıdır.

- Türkiye'yi İmralı'nın ağzına bakar hale getirmeye kimin ne hakkı vardır? Hainden vefa istemek hangi akla hizmettir? Bu propaganda asiliğin, densizliğin nerelere kadar ulaştığını göstermektedir. AKP Türk devletini yıkmak siteyenlerle kolkoladır. Ancak hükümeti devirmek istediğini iddia ettiklerine karşı acımasızdır.

- Çözüm süreci denilen PKK'yı aklama densizliğine müsaade edecek misiniz? İmralı canisinin özgürlüğe kavuşmasına sessiz duracak mısınız? Sürekli kendisiyle çelişen, çok yüzlü ve yalanın madeni haline gelen Başbakan'ın çözüm sözlerine itibar edecek misiniz?

- Başbakan ve hükümeti Cumhuriyet'i yıkmak rejimi değiştirmek için frensiz ilerlemektedir. Başbakan'ın aklının, vicdanının yarısı İmralı canisinin kodesinde hapsolmuş, diğer yarısı Kandil Barzani ve okyanus ötesi tarafından rtehin alınmıştır. Başbakan katilden medet ummaktadır. Kanlı örgütten insaf dilenmektedir. Kendi gibi tükenmiş örselenmiş bir Türkiye özlemektedir.

- Başbakan ve hükümeti teröre diz çökmüştür. Bölünmüş devlet yapısına onay vermiştir. 21 Mart Nevruz Bayramı her şeyi netleştirmiştir. Bu yılki bahar bayramı İmralı canisinin propagandasına havale edilmiştir. Başbakan Erdoğan İmralı canisini meydanlara taşımıştır. Türk milleti Diyarbakır'daki küstahlıkları ibretle izlemiştir. Başbakan ve hükümetinin izniyle İmralı canisinin mesajları kuru bir kalabalığa okunmuştur. İmralı canisi AKP sayesinde fiilen özgür kalmıştır. Sırada hukuki özgürlük kalmıştır.

- Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar İmralı canisini serbest bırakması ve önümüzdeki dönemlerde kolkola 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını beraber söylemesi şaşırtmayacaktır.

- Cani başı PKK'nın sınır ötesine çekilme aşamasına geldiğini duyurmuştur. Çekilme talimatı başkadır, çekilme aşamasına glediğini ifade etmek başka bir şeydir. Kafasına göre Türk milletini bölmüştür. Sözlerinde Kürdistan ve Anadolu diyerek yeni bir Türkiye'ye uyandıklarını hezeyan içinde duyurmuştur. Başbakan terörist başının açıklamalarını hiç utanmadan olumlu bulduğunu söylemiştir. Aynı bölücülük havuzundan beslenmektedirler. Bu ikili aynı kirli sudan içmektedir.

- Cani balı milleti etnik kimliklere bölmektedir, Başbakan da bunu yapmaktadır. Cani başı Türk'e düşmandır Başbakan da karşıdır. Cani başı Başkanlık Sistemi'ne sıcaktır, Başbakan buna dünden hazırdır. Yeni Türkiye'den cani başı da bahsetmektedir, Başbakan da bunu hedeflemektedir. İkisi de Türk milletinden tiksinmektedir. Bunlar Türkiye'yi tabuta koymaya çalışan iki mezar kazıcıdır. İmralı canisinin mesajları Başbakan'ın elinden geçmiş, düzeltmeleri bizzat kendisi yapmıştır. Diyarbakır'da Türk bayrağının olmaması Başbakan'ı fazlaca rahatsız etmemeiştir. Kuru basit sözlerle konuyu geçiştirmiştir.

- Nevruz'da Türk bayrağı inmiş PKK paçavraları yükselmiştir. Türkiyelilik zırvası ilerlemiştir. Bölücü emeller palazlanmıştır. Türkiye kaybetmiş, İmralı canisi ve yoldaşı Başbakan kazanmıştır. Başbakan Türk'e dair ne varsa ayaklar altına almıştır. Türk bayrağı kendi vatanında asılmıyorsa bunun sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır.

- Bayrağa sahip çıkacak mısınız? Türklüğe Türk milletine ve Türkiye'ye destek verecek misiniz? Bunları duy Başbakan, duy ki gece uykun kaçsın. Bayrağı bir siyasi partiyle özdeşleştirerek asmayan bölücü hainler bu Evet'leri kafalarının içine sokmalıdır.

- Başbakan diyor ki MHP terörden besleniyormuş. MHP Türk milletine engel çıkaran ne varsa elinin tersiyle itmektedir. Biz terörün de bölücülüğün de panzehiriyiz. Başbakan Erdoğan bunu anlayamaz. Biz Başbakan'ın PKK havarisi tutumuna da bölünme merakına da sonuna kadar karşıyız. Biz Türk milliyetçisiyiz. Türkiye'yi canından aziz bilen milliyetçi vicdanlarız. İmralı canisinin eline düşecek kadar yenilmiş bir anlayışta olamayız.

- Biz İmralı'ya yalnızca döktüğü kanların hesabını sormak ve yağlı urganı boğazına geçirmek için gireriz.

- Türk milliyetçiliğini eleştirmesi için bir insanın ya esir olması ya da mayasında bozukluk olması yeterlidir.

Editör: TE Bilisim