Milli Kültür’den,  Milli Birliğe Milli Kültür’den, Milli Birliğe
Diyarbakır’da, evinde ölü olarak bulunan şahıs polisi alarma geçirdi. Elinde silah, başında tek mermi izi olan şahsın ölüm nedeni araştırılıyor. Olayı ilginç kılan detay ise şahsın ölümünün hemen ardından eşi ve kaynanasının ortadan kaybolması. Polis, bu ikilinin de bulunması için çalışma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gün Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesi 500 Evler Mahallesi TOKİ sitesinde meydana geldi. Bir süreden beri psikolojik sorunları olduğu belirtilen M. Selim Dağ, annesi ve kardeşlerinin ısrarlı telefonlarına cevap vermeyince, annesi Şükriye Dağ, oğlunun evine gitti. Kapıyı çalan anne, burada da oğlunun cep telefonunu aradı. Telefon sesinin içeride yankılanması ve evden kötü kokuların gelmesiyle şüphelenen anne Dağ, sitenin kapıcısından yardım istedi.

OĞLUNUN CANSIZ BEDENİYLE KARŞILAŞTI

Kapıcının çağırdığı çilingir yardımıyla açılan kapıdan içeri giren anne Dağ, gördüğü manzara karşısında şoka girdi. Oğlu, yatağı üzerinde kendisine ait olduğu belirtilen ruhsatlı silahıyla başına tek el ateş edilmiş vaziyette bulundu. Bu sırada olay yerinde olan kapıcının ihbarıyla polis ve ambulans olay yerine geldi.

BAŞINDAN TEK MERMİ

Yapılan ilk incelemede Mehmet Selim Dağ’ın, silahla başından tek mermi ile yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Ambulans ile alınan M. Selim Dağ’ın cesedi, Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk bakışta sıradan bir intihar gibi görünen olay, polisin olayla ilgili M. Selim Dağ’ın imam nikâhlı eşi Zeliha G.’nin bilgisine başvurmak istemesiyle değişti. Zeliha G.’nin ailesinin yaşadığı eve giden polis, orada da kimseyi bulamadı. Tüm aramalara rağmen Zeliha G. ve annesine ulaşılamadı.

POLİS, İMAM NİKÂHLI EŞİ VE KAYNANASINI ARIYOR

Bu gelişmeler üzerine polis, olayla ilgili başlattığı soruşturmasını derinleştirdi. Polis, bir yandan olay yerindeki delilleri araştırırken, diğer yandan Zeliha G. ve annesini bulmak için çalışma başlattı. Polis, olaydaki sır perdesini, bu ikilinin vereceği ifadelerle çözebileceğini düşünüyor.

TOPRAĞA VERİLDİĞİNDE, İMAM NİKÂHLI EŞİ YİNE GELMEDİ

Bu arada, Dağ ailesi, Mehmet Selim Dağ’ı morgdan alarak Yeniköy mezarlığında toprağa verirken, Dağ’ın imam nikahlı eşi Zeliha G.’nin hiçbir yakını cenaze törenine katılmadı.

“OĞLUM HER AKŞAM BENİMLE DERTLEŞİRDİ”

Selahattin Eyyubi Camii taziye evinde taziyeleri kabul eden Dağ ailesi, olayın basit bir intihar olayı olmadığı görüşünde. M. Selim Dağ’ı ölü olarak bulan annesi Şükriye Dağ, oğlunun imam nikahlı eşiyle sorunları bulunduğunu ve bu nedenle her akşam kendisini arayarak dertleştiğini ağlamaklı gözlerle anlattı.

“BAHTSIZ OĞLUM HENÜZ 25 YAŞINDAYDI”

Oğlunun kendi halinde efendi bir insan olduğunu anlatan anne, 10 ay önce oğlunu evlendirdiği Zeliha G.’nin oğluna çok çektirdiğini ve maddi anlamda büyük baskı yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Bahtsız oğlum henüz 25 yaşındaydı ve on aylık evliydi. Emlakçılık yapıyordu fakat işleri iyi olmadığı için emlakçılığı bıraktı. İşsiz kalan oğluma, karısı ve karısının ailesi tarafından sürekli baskı yapılıyordu. Oğlumun bu baskılardan dolayı psikolojisi bozuldu. Gelin evdeki altınları alıp annesine vermişti. Bizler her seferinde gelinle konuştuğumuzda 'Siz karışmayın' deyip dinlemiyordu, sonra oğluma, ‘Ben senden boşanmak istiyorum’ diyordu. Oğlum bunu kabul etmesine rağmen, ‘Bana daha altın almanız lazım’ diyordu. Oğlum ve gelinim aynı evde ama ayrı yatıyorlardı. Yeni gelin olmasına rağmen ikide bir ‘Beni ne doktorlar, ne öğretmenler istedi de biz geldik bunu aldık’ diyordu. Biz de ona kızıyorduk, sen yeni gelinsin, bunları nasıl söylersin diye, o da ‘o zaman oğlunuz iş bulsun bana para getirsin’ diye karşılık veriyordu.

“OĞLUMA BAKMIYORDUM, OĞLUM AĞLIYORDU”

Ne zaman oğlumun evine gitsem oğlumun üstü başı dağınıktı. Oğluma bakmıyordum, oğlum ağlıyordu ve ‘Beni dinlemiyor, benle ilgilenmiyor, bakmıyor, hep benden para istiyor’ diyordu. Gelinin annesi çalıştığı iş yerin patronuna oğlumun ve gelinin arasındaki sorunlarını anlatmış kendi patronuna. Annesinin patronu benim oğlumu aradı gel fabrikaya senle konuşalım eşinle ilgili diyince oğlum da gitti. Artık oğlumla ne konuşmuşsa kimse bilmiyor. Oğlum beni aradı ‘Ben bu akşam kendi evimde kalacağım’ dedi. Oğlumun sorunları olduğu için aklım ondaydı. Oğlumu aradığımda telefonla cevap vermiyordu.”

“DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI”

Oğlunun olay önceki gece ısrarla aradığını ancak cevap vermemesi üzerine evine gittiğini anlatan acılı anne Dağ, şöyle devam etti: “Evine gittiğimde kapıyı çaldım açan olmadı. Telefonunu aradım ses sanki içeriden geliyordu ve içeriden pis kokular geliyordu. Ben sanki hissettim, kapıcıyı çağırdım, yardım istedim. Çilingir geldi ve kapıyı açtık, sonrası sanki dünya başıma yıkıldı. Benim kuzum cansız yatağın üzerinde yatıyordu. Ambulans ve polisi aradık.”

Cihan

Editör: TE Bilisim