90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
Diyarbakır’da yaşayan vatandaşlar, cadde ve sokaklarda şüphelendikleri her cisme karşı jandarma ve polise haber veriyor. Bu davranışlarla olası faciaların önüne geçen duyarlı vatandaşlar, 155'i ihbar eden halk yaşananları kınıyor.

Doğu ve Güneydoğu’da tüm çabalarına rağmen halkı devlete karşı sokağa çıkarmayı başaramayan PKK, halktan beklediği desteği alamadı. Devlete sahip çıkan halk, terör saldırılarını kınıyor. Diyarbakırlı vatandaşlar, caddelerde, sokaklarda ve tarlalarda şüphelendiği cisimleri, emniyet ve jandarmaya haber veriyor. Güvenlik güçlerine ihbar yağdıran vatandaşlar, olası olayları engelliyor.

Bu duyarlılığın bir örneği Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde yaşandı. Kurt İsmail Paşa 4. Sokak'ta sahipsiz ve kaldırımda duvara dayanmış bir şekilde çanta gören vatandaşlar, durumu 155 polis imdata bildirdi. Haber verilmesi üzerine önce olay yeri inceleme ekipleri, söz konusu yere gelerek çevre güvenliği aldı. Ardından ise Terörle Mücadele Şube ekipleri ve bomba uzmanları geldi. Bomba imha uzmanı zırhlı kıyafetini giyerek robot vasıtasıyla şüpheli çantaya fünye yerleştirdi. Çanta kontrollü olarak patlatıldı. Çantada bomba düzeneği bulunmadığı anlaşıldı. Çevrede bulunan vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı. Yapılan incelemelerde çantada kıyafetler olduğu görüldü.

BİSMİL’DE VATANDAŞIN İHBARI FACİAYI ÖNLEDİ

Bir diğer örnek davranış ise Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde gerçekleşti. Vatandaşların ihbarı olası faciayı önledi. Tepe ile Aralık yolundaki kabloları fark eden halk, olayı hemen güvenlik güçlerine bildirdi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı. Yapılan aramalarda menfeze yerleştirilmiş 6 adet mutfak tüpüne tuzaklanmış patlayıcı bulundu. Bomba imha uzmanları tarafından alınan patlayıcılar güvenli bölgede patlatıldı.

Cihan

Editör: TE Bilisim