Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor! Mardin’de yok böyle bir dava yaşanıyor!
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğu Garajı'ndaki eski Festival Çarşısı alanını üniversite alanına çevirdi. İhaleye çıkılacak alan için talipli çıkarsa yıllardır atıl halde kalan kocaman bir çukurun bulunduğu alana bir yükseköğretim kurumu binası inşa edilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin aralık ayı olağan meclis toplantısı tartışmalı geçti. Geçen ay yapılan meclis toplantısında Konuksever Mahallesi'ne şehrin en büyük alışveriş merkezinin yapılmasının önüne açan Meclis, kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine geri adım attı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın yeniden görüşülmesi için Meclis'e gönderdiği karar bu kez CHP üyelerin tamamı, AK Partili üyeler Atlıhan Dere ve Cihan Bulut'un oylarıyla reddedildi. AK Parti'nin geri kalan üyelerinin çekimser kaldığı oylama sonucu geçen ayki toplantıda AVM'ye yeşil ışık yakan Meclis o kararından geri adım atmış oldu.

Meclis'in aldığı bir başka karar yıllar önce eski Festival Çarsı'nın yıkılmasından sonra yürütülen kazı çalışmasından geriye büyük bir çukurun kaldığı Doğu Garajı'ndaki alanın merkezi gelişim alanından üniversite alanına çevrilmesi oldu. Plan değişikliği görüşmeleri sırasında AK Parti ile CHP'liler arasında karşılıklı suçlamalar oldu. AK Parti'nin grup sözcüsü, Doğu Garajı'ndaki yapıların geçmişte şehre meydan kazandırmak için yıkıldığını hatırlatarak, şimdi yerine 33,5 metre yüksekliğinde 17 katlı, 6 -7 bin öğrencinin okuyacağı bir üniversite binası yapılmak istendiğini söyledi. "Burası kime peşkeş çekiliyor?" diye soran Tamyürek, Akaydın'a hitaben "Belediyeyi kaybedeceksin, orada rektörlük arıyorsun herhalde." dedi. Tamyürek, üniversite açıldıktan bölgede ciddi bir trafik yoğunluğu oluşacağını da savundu.

CHP'liler ise bu iddiaya karşı çıkarak üniversitenin bölgeye hareketlilik ve ekonomik canlılık getireceğini, hemen yakında raylı sistemin bulunması nedeniyle trafikle ilgili sıkıntı yaşanmayacağını savundu. CHP grubu ile AK Partili üyeler Atlıhan Dere ve Cihan Bulut plan tadilatını desteklerken, AK Parti grubu yine çekimser kaldı. Karar oy çokluğu ile alınmış oldu.

"BİR DÖNEM DAHA BAŞKANINIZIM"

Oylamanın ardından kabul edilen maddeyle ilgili söz alan Mustafa Akaydın ise Murtaza Tamyürek'in sözlerine, "Ben, en az bir dönem daha belediye başkanınızım." karşılığını verdi. Doğu Garajı'na üniversite inşa etmenin oradaki esnafın yüzünü de güldüreceğini ifade eden Akaydın, "İhaleye çıkacağız. Yandaş zengin eden bir anlayışımız yok. Teklif çıkmazsa burada oturur yine tartışırız." diye konuştu.

HARARETLİ DAKİKALAR

Konuksever AVM yapılmasıyla ilgili maddenin görüşmeleri sürerken Meclis salonunda bir anda hararetli dakikalar yaşandı. Dinleyici sıralarında oturan ve 50 gün önce Park Bahçeler Müdürlüğü'ndeki işlerinden çıkarılan 6 taşeron işçi konuşmak istedi. Meclis çalışmalarına dışarıdan müdahale edilemeyeceği ikazında bulunan Başkan Akaydın, güvenlik görevlilerden yardım istedi. İşçilerin direnmesi üzerine güvenlikçilerle aralarında kısa süreli arbede yaşandı. Dışarı çıkarılan işçiler eylemlerine bir süre de burada devam ettikten sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden ayrıldı.

Editör: TE Bilisim