Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor Kalp ameliyatları “Küçük Kesi Yöntemi” ile kâbus olmaktan çıkıyor
Domuz gribi Fransa'da tekrar ortaya çıktı. Fransa'nın Villaz şehrinde bulunan Le Château de Bon Attrait rehabilitasyon kliniğinde 35 hastada H1N1 virüsüne rastlandığı belirtildi.

Rehabilitasyon merkezinden yapılan açıklamaya göre salgın önceki gün tespit edilmiş , virüs hastalar ve sağlık personelinede bulaşmış. Tahlillere göre virüsün bulaştığı hastalar tespit edilmiş ancak salgın yayılmaya devam ediyor.Bugün bi hastada daha H1N1 domu gribi virüsüne rastlanmış.

Alınan önlemlerin virüsün yayılmasını engellemede etkili olacağı belirtildi.Karantina ziyaret kısıtlama ve ilaç tedavisi gibi önlemler ve diğer hastaların virüse karşı aşılanması gibi önlemler hastalığın daha geniş kitlelere yayılmasını engeleyecektir.

Klinik yönetimi tarafından salgının çok hızlı yayılmasına karşın sağlık personeli durumu kontrol altına almayı başardığı belirtildi. 

Son günlerde kontrol amacıyla yada hasta ziyareti amacıyla hastaneyi ziyaret etmi herkesin grip belirtileri görülmesi halinde kliniğe başvurması önemle istendi.

Editör: TE Bilisim