Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
İsrail mahkemesi, yolsuzluk nedeniyle eski Başbakan Ehud Olmert’in hapis cezasını bir ay daha uzattı. 19 aya çıkan Olmert'in cezasının 15 Şubat'ta uygulanmaya başlamasıyla bir İsrail lideri, ilk kez parmaklıklar ardına gönderilmiş olacak.

Geçen sene Mayıs ayında Olmert, 'Kudüs Belediye Başkanı olarak görev yaparken bir gayrimenkul anlaşmasıyla bağlantılı olarak 160 bin doları kabul ettiği' için 6 yıl hapse mahkum edilmişti. Tel Aviv Merkez Mahkemesi, Olmert'i 6 yıl hapse ve 1 milyon şekel (yaklaşık 290 bin dolar) para cezasına çarptırmıştı. 70 yaşındaki Olmert, suçlamaları reddetmiş ve kararı temyize götürmüştü. İsrail Yüksek Mahkemesi temyiz süreci boyunca Olmert'in serbest kalmasına hükmetmiş ve 1992-2003 tarihleri arasında belediye başkanlığı yaptığı dönemde yolsuzlukla ilgili verilen kararı 18 aya indirmişti. İsrail mahkemesi, yeni bir kararla Olmert'e, davanın tanığı olan eski bir yardımcısına baskı uyguladığı gerekçesiyle bir ay daha ceza verdi.

Öte yandan, geçen yıl Mayıs ayında başka bir rüşvet davasından da 8 ay ek hapis cezası alan Ehud Olmert kararı temyize götürmüştü. Olmert'in, mahkemenin olumsuz karar vermesi halinde toplam hapis cezasının 27 ayı bulacağı belirtiliyor. Olmert’in hapis cezası haftaya Pazartesi günü başlayacak ve ayrıca eski İsrail başbakanı 50.000 şekel (yaklaşık 12 bin 600 dolar) para cezası ödeyecek.

Olmert, cezasının başlamasıyla birlikte hapse giren ilk İsrail başbakanı olacak.

Olmert 2006 yılında başbakan olmuş; ancak yolsuzluk iddiaları nedeniyle 2008 yılında istifa etmek zorunda kalmıştı. Bu sırada Olmert'in Filistin ile varmak istediği barış anlaşması ise rafa kaldırılmıştı. İstifa etmesinin ardından Olmert, 2009 yılında yeni hükümet kurulana kadar başbakanlık görevine devam etmişti.


Editör: TE Bilisim