Maya Takvimi’ne göre, kıyametin 21 Aralık’ta kopacağı iddia edilirken; NASA’dan yapılan açıklamada '21 Aralık'ta, yılın en uzun gecesinin yaşanacak olmasından başka özel bir durum olmayacak; hiçbir olumsuzluk beklenmiyor'ifadelerine yer verilmişti. Ancak yine de 21 Aralık’a yaklaşırken; dünyanın dört bir yanındaki hareketlilik devam ediyor.

21 Aralık ile ilgili her geçen gün yeni bir senaryo ortaya atıldı. Çağımızın internet çağı olmasından dolayı senaryolar çok çabuk yayıldı. Maya Takvimi'nin son bulacağı yıl olan 2012 uzun yıllar sonra dünyanın Güneş fırtınalarına maruz kaldığı yıl olunca Güneş temelli bazı kıyamet senaryoları da ön plana çıktı. Bu senaryolara göre dünya Güneş patlamalarının yaratacağı manyetik dalgalar sonucu yok olacak. İnternette en çok dolaşan senaryoya göre dünya kendini adeta resetleyecek. Bu 6 günlük senaryo internetin son günlerinde en çok konuşulan senaryolar arasına girdi. İşte o, 21 Aralık’ta ne olacak senaryosu…

1. GÜN

21 Aralık 2012'de kör bölgeye giriş, tüm canlıların beden tipinin değişmesi, hiçbir elektrik aygıtının çalışmaması, tam karanlık.

2. GÜN

Atmosfer basıncının düşmesi, herkesin kendisini şişmiş hissetmesi, Güneş'in yeterli ısıtamaması, dünya ikliminin soğuması (buzul çağı soğuğu).

Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva

3. - 4. GÜN

Atmosferin şafak vakti gibi sönük bir ışıkla aydınlanması, foton etkisinin başlaması, foton enerjili aygıtların çalışabilir hale geçmesi, yıldızların yeniden gökyüzünde belirmeleri.

5. - 6. GÜN

24 saatlik gündüz devresine giriş, kör bölgeden çıkıp ana foton kuşağına giriş, tüm canlıların güçlenip zindeleşmeleri, dünya ikliminin ısınması, foton ışınıyla çalışan gemilerin uzayda yolculuk yapmaya başlaması, telepati, telekinezi gibi psişik yeteneklerin ortaya çıkışı (uyanış, süperbilinç).

Editör: TE Bilisim