Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
 IŞİD ile PKK'nın Suriye'deki kolu PYDarasındaki çatışma son dönemde yeniden şiddetlenirken, PYD vahşetinden kaçacak 400 bine yakın Kürt'ün Türkiye'ye sığınması bekleniyor. Sığınmacı Kürtler arasına PYDüyelerinin de yer alabileceği uyarısı yapıldı.

ÇATIŞMALAR ARTINCA TÜRKİYE SINIRDA ÖNLEM ALIYOR

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün oluşturduğu tehlike Türkiye sınırına dayandı. IŞİDmilitanlarının Halep’in Kobani ilçesine ulaşmak için Türkiye sınırındaki köylerde PKK’nın uzantısı PYD güçleriyle çatışmaya başlaması üzerine, Suriye sınırındaki Gaziantep ve Şanlıurfa’da önlemler artırıldı. Sınır hattına zırhlı araçlar gönderilirken kritik noktalara takviye birlikler yerleştirildi. Hâkim tepelere hava savunma sistemleri konuşlandırıldı, nöbetçi kulübeleri 2’den 3’e çıkarıldı.

IŞİD'İN PYD'YE SALDIRILARI PROTESTO EDİLİYOR!

IŞİD saldırılarının artması üzerine Güneydoğu'da sınırların Kürt göçmenlere açılması talebiyle bir dizi eylem yapıldı. Bazı eylemcilerin Suriye sınırına yürüyerek sınırı açma girişimine askerler son anda engel olmuştu. Dün de Mardin'ın Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde, IŞİD'in PYD'ye saldırılarını protesto etmek isteyen gruplar polisle çatıştı. Gruba müdahale eden polise molotof ve hafvai fişeklerle saldırıldı.

IŞİD'DEN PYD'YE 19 TEMMUZ TEHDİDİ 

IŞİD, sosyal medya hesaplarından 19 Temmuz tarihi ile PYD’yi tehdit eden mesajlar yayınladı. IŞİD’in seçtiği 19 Temmuz tarihinin sebebinin ise PYD’nin silahlı kanadı olarak kurulan Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) 19 Temmuz 2012’de Kobani’de hâkimiyetini ele geçirmesinden kaynaklandığı iddia edildi. 

MÜLTECİ SAYISI 1 MİYON 400 BİNE DAYANIR

Ancak artan IŞİD baskısı sonucu ülkemizde barınan 1 milyondan fazla Suriyeli mülteciye, Kürt bölgesinden gelecek yaklaşık 400 bin Kürt mültecinin de eklenebileceği ve mülteci sayısının 1 milyon 400 bini aşabileceği de değerlendiriliyor. Özellikle büyükşehirlerdeki kontrolsüz mültecilerin ilerleyen günlerde büyük bir tehdit olacağı uyarısı yapılıyor.

ARALARINA PYD ÜYELERİ DE KARIŞABİLİR

Güvenlik birimleri, sınırdan gelebilecek IŞİD saldırısına karşı alarma geçirilirken, IŞİD'den kaçarak türkiye'ye sığınacak Kürt mültecilerle ilgili de şok bir uyarı yapıldı. Suriye'den Türkiye'ye geçecek mültecilerin arasına 5-6 bin PYD üyesinin de karışabileceği ihtimali üzerine önlemler artırıldı. Mülteci olarak Türkiye'ye geçecek 5 bin civarındaki PYD üyesinin büyük güvenlik sorunu yaratacağı değerlendirmesi üzerine, sınır birlikleri ile bölgedeki güvenlik güçlerinin daha dikkatli olmaları konusunda bir mesajla uyarıldığı ifade edildi.
Editör: TE Bilisim