Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Yunanistan'ın Girit adası açıklarında arızalandıktan sonra 700 civarında göçmenin bulunduğu Barış adlı kuru yük gemisinin bugün öğlen saatlerinde limana ulaşması bekleniyor. Gemiye özel kuvvetlerden görevlilerle birlikte çıkan aralarında doktorların da bulunduğu Sahil Güvenlik yetkilileri, gemi personelini gözaltına aldı.

Girit adası açıklarında salı günü sabaha karşı arızalandıktan sonra sürüklenmeye başlayan 700 civarında göçmenin bulunduğu gemiyi limana çekme işlemi bugün öğlen saatlerinde tamamlanacak. Kamu Düzeni Bakanlığı Genel Sekreteri Tsokas Seraphim'in koordinasyonunda devam eden çalışmalar da oluşturulan kriz masası yoğun bir şekilde çalışıyor.

Liman açıklarına getirilen gemiye çıkan özel kuvvetlerden görevliler, yabancılar şubesi polisleri ile liman yetkililerinin incelemelerde bulundukları bildirildi. Geminin personeli, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.

GEMİDE SAĞLIK KONTROLLERİNE BAŞLANDI

Gemiye çıkan özel kıyafetler giymiş doktorlar da ilk sağlık kontrollerini yapmaya başladı. Özellikle Ebola'ya yakalanan olup olmadığı araştırılacak. Bölgede hastaneler alarm durumuna geçirilirken, sağlık kontrolünden geçirilmeyen hiçbir göçmenin karaya çıkarılmaması yönünde talimat verildiği açıklandı. Bunun da uzun sürmesi bekleniyor. Bu arada Girit'in İerapetra limanında tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. Çok sayıda sağlık ekibi ile birlikte 10 civarında ambulans da limanda hazır bekletiliyor.

Çok zor şartlarda yolculuk yapan göçmenlerden hamile bir bayanın dün rahatsızlanması üzerine Süper Puma tipi bir helikopterle Girit'teki bir hastaneye kaldırıldığı aktarılmıştı.

KAPALI SPOR SALONU HAZIRLANDI

Bir başka iddiaya göre 850 civarında olduğu belirtilen göçmenler için kapalı spor salonu hazırlandı. Bütün ihtiyaçların göz önüne alındığı hazırlıklarda gıda, kıyafet, battaniye, yatak gibi malzemeler temin edildi. Kamu Düzeni Bakanlığı da göçmenlerin ihtiyaçlarına harcanacak 300 bin Euro'luk kaynak ayırdı. Sivil toplum kuruluşları da göçmenlerin ihtiyaçlarını temin etmek için kampanya başlattı.

Editör: TE Bilisim