İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Avrupa Birliği’nin, Kırım’ın ilhak ettiği ve doğu Ukrayna’da iç savaşa müdahil olduğu gerekçesi ile Rusya’ya yönelik yaptırımları uzatacağı kaydedildi.

Brüksel’de yarın bir araya gelecek AB Dışişleri Bakanlarının, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzatması bekleniyor.

Yaptırımların süresinin uzatılmasına yönelik hazırlanan taslak bildiride, dışişleri bakanları AB Komisyonu’ndan yeni tedbirler alınmasını, yaptırımların süresinin uzatılmasını ve yaptırım listesine yeni isimlerin eklenmesini isteyecek.

Taslak bildiride, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü tehdit eden kişi ve kurumlara yönelik yaptırımların Eylül 2015’e kadar uzatılması talep edilecek.
Bildiride Rusya’nın uluslar arası toplumu yanlış yönlendirmesine karşı tedbir alınması da isteniyor.

Avrupa Birliği 17 Mart 2014’de Kırım’ın ilhakında katkısı olan Rusya’dan 21 üst düzey yetkiliye seyahat yasağı getirmiş ve mal varlıklarını dondurmuştu.
Interfax’a açıklamada bulunan Avrupa Birliği’nden diplomatik bir kaynak, Rusya’ya yönelik yaptırımların oldukça etkili olduğunu, kimsenin Rusya’nın ekonomik yapısını bozmak gibi bir hedefi olmadığını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’da askeri çatışmaların sona ermesi için etkin bir çalışma yapmadığını kaydeden kaynak, burada sınırsız bir yaptırım olmadığını, Ukrayna’da barışı güçlendirmeye yönelik bir girişim olduğunu savundu.

Rusya’ya yönelik ek yaptırımlar arasında yasaklı listesinin genişletilmesi, Rusya’ya doğalgaz üretim teknolojileri ile ilgili ihracatın durdurulması, uluslar arası döviz transferi sistemi SWIFT uygulamalarından çıkarılması var. Bu adımların ne zaman atılabileceği ile ilgili tartışmalar ise sürüyor.

Editör: TE Bilisim