Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Türkiye'de özgür medyaya yönelik operasyonda gözaltılara ilişkin yaptığı açıklamada, hükümete muhalif olmanın tezgah kurmak veya hainlik yapmak anlamına gelemeyeceğini söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Jen Psaki, günlük basın brifinginde aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın olduğu bazı gazeteciler ve dizi yapımcılarının gözaltına alınmasına ilişkin soruları cevaplandırdı.

Söz konusu gelişmenin ardından hafta sonu yazılı bir açıklama yaptıklarını hatırlatan Psaki, "Açıklamada belirttiğimiz gibi gazetecilerin ve medya temsilcilerinin medya merkezlerine yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınması dolayısıyla kaygılıyız." ifadelerini kullandı. Basın özgürlüğü, yargı süreci ve yargı bağımsızlığının tüm sağlıklı demokrasilerin temel unsuru olduğunu kaydeden Psaki, bu değerlerin Türkiye Anayasası'nı da yücelteceğine dikkat çekti.

Psaki sözlerini şöyle sürdürdü: "Muhalif olmak tezgah kurmak veya hainlik yapmak anlamına gelmez. Dost ve NATO üyesi bir ülke olarak Türk makamlarına, eylemlerinin, Türkiye’nin temel değerlerine ve demokratik yapılarına uygun olduğundan emin olmaları çağrısı yapıyoruz."

Konuya ilişkin Türk yetkililer ile iletişime geçtiniz mi? sorusu üzerine Psaki, “Tabii ki bölgedeki elçiliğimiz yoluyla bunu yapıyoruz.” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim