Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye'de DAEŞ kontrolündeki Rakka kentine yönelik operasyonda ABD askerlerinin giydiği kamuflajlardaki YPG arması ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada özel birliklerin güvenliklerini sağlamak amacıyla böyle yöntemler kullanabileceği öne sürüldü.

DAEŞ'in merkezi konumundaki Rakka kentine yönelik, çoğunluğu YPG unsurlarından oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin operasyonları sürüyor. DAEŞ ve Suriye Demokratik Güçleri arasında çatışmalar devam ederken operasyonlarda ABD askerlerinin üzerinde YPG armalı kamuflajların olduğu ABD askerlerinin fotoğrafları yayınlandı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Peter Cook, düzenlediği basın toplantısında, fotoğraflarla ilgili yaptığı açıklamada ABD güçlerinin Suriye Demokratik Güçleri'ne danışmanlık için bölgede bulunduğunu ve sıcak çatışmalara girmediğini ileri sürdü. Güvenlik gerekçesiyle bu tür yöntemler kullanılabileceğini ifade eden Cook, "Özel harekat birlikleri belli bölgelerde operasyonlara katılırken kendi güvenliklerini sağlamak adına yerel silahlı güçlerin arasına karışabilir" şeklinde konuştu.

Pentagon sözcüsü yaptığı bu açıklamayla fotoğraflardakilerin ABD askeri olduğunu doğrulamış oldu.

ABD son olarak YPG'ye ağır silah kullanımı ve koalisyon uçaklarıyla koordinasyon sağlamak için 250 askeri Kobani'ye göndermişti.
Türkiye ise ABD ile PKK'nın uzantısı olarak gördüğü ve terör örgütü olarak tanımladığı YPG arasındaki ilişkiden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiriyor. Cihan

Editör: TE Bilisim