Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini etkilemesi beklenen kar fırtınası sebebiyle New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde acil durum ilan edildi. Belli saatlerin dışında trafiğe çıkanlara ceza kesilecek.

Kar yağışının 1 metreye kadar ulaşması beklenen eyaletlerde vatandaşlar zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıldı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, kentte acil müdahale araçlarının dışında, trafikte hiçbir aracın bulunmaması gerektiğini söyledi. New York Valisi Andrew Cuomo, gece saatlerinde trafiğe çıkma yasağını delen sürücülere 300 dolar trafik cezası kesileceğini belirtti. Vali Cuomo, New Yorkluların evden çıkmaması gerektiği uyarısını yineledi. New Jersey Valisi Chris Christie, tren ve otobüslerin hizmet vermeyeceğini duyurdu.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Fırtınanın etkili olacağı New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island ve Massachusetts eyaletlerinde okulların bugün tatil olduğu bildirildi. Bazı eyaletler, okulların çarşamba günü de tatil edilebileceğini açıkladı.

Ulusal Hava Dairesi verilerine göre yer yer saatte 100 km hıza ulaşacak fırtına da 40 milyon insanı etkileyecek. Fırtına nedeniyle şu ana kadar toplam 6 bin 900 uçuş iptal edildi.

AMERİKALILAR ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE AKIN ETTİ

Son yılların en büyük kar fırtınasını bekleyen Amerikalılar hazırlıklarına devam ediyor. İnsanlar en az birkaç günlük yemek ihtiyacını karşılamak için alışveriş merkezlerine akın etti. Meteoroloji uzmanları kuzeydoğu eyaletlerinde etkili olacak fırtınanın elektrik kesintilerine neden olabileceğini, ona göre önlem alınması gerektiğini ifade etti. Wal-mart gibi büyük alışveriş merkezlerinde satılacak suyun kalmaması dikkat çekti.

Fırtına öncesi alışveriş eksiklerini tamamlayan Bernadette Marciniak adlı vatandaş, “Yapmam gereken bütün işlerimi tamamladım. Buraya alışveriş yapmaya geldim. Arabam için benzinimi de aldım. Bundan sonra endişelenecek bir durum yok. Artık evime gidip yemek yapacağım” dedi. Market çalışanları ise fırtına öncesi çok yoğun çalıştıklarını, amaçlarının müşterilerin bütün ihtiyaçların karşılamak olduğunu belirtti. Birçok sürücü de istasyonlarda benzin sırasına girdi. Elektriklerin kesilmesi halinde benzin istasyonları satış yapamayacak.

BİNLERCE KAR TEMİZLEME ARACI HAZIR BEKLETİLİYOR

Fırtınanın etkili olacağı saatlerde otobanlardaki kar birikintilerini temizlemek için binlerce araç hazır bekletiliyor. Buzlanmaya karşı tonlarca tuz yollara dökülecek. New Jersey Valisi Chris Christie, 2 bin 600 aracın yolları tuzlamak için hazır bekletildiğini duyurdu. Massachusetts eyaletinde de 4 bin civarında kar temizleme aracı ile 250 bin ton tuzun hazır bekletildiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim