Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
ABD'de devasa bir hortumun Oklahoma eyaletini savaş alanına çevirmesi sonucu en az 51 kişi öldü, 70'i çocuk 140'dan fazla kişi de yaralandı. Bir çiftlikte de 80 at telef oldu. Ölümcül hortum an be an kameralara yansıdı. Yol açtığı inanılmaz yıkımın boyutu fırtına dindikten sonra ortaya çıktı.

Hızı zaman zaman saatte 320 kilometreyi bulan ve 3,5 kilometre genişliğe ulaşan hortum sebebiyle yüzlerce ev yerle bir oldu, araçlar hurdaya döndü. Moore kentindeki Plaza Towers İlkokulu'nun tamamen yıkıldığı, en az 7 çocuğun cesedinin bulunduğu kaydedildi. Hortum sırasında okulda olan 24 çocuktan ise haber alınamıyor.

Kurtarma ekipleri, okulun yıkıntıları arasında kalan çocukların bulunması için çalışıyor. Ailelerin endişeyle beklediği okulda hava karardığı için aramaların güçlükle yürütüldüğü bildirildi. Hortumlar nedeniyle yıkıntıların kapladığı bazı otoyollar da trafiğe kapatıldı. Yer yer yangınların görüldüğü, 40 binden fazla aboneye elektrik verilemediği açıklandı. Eyalet yetkilileri ve Kızılhaç, evsiz kalan binlerce kişiye yardım ulaştırmaya çalışıyor.

Dev hortumun bölgedeki bir at çiftliğini de yerle bir ettiği ve ahırlarda bulunan 80 atın telef olduğu kaydedildi. Oklahoma City'yi 1999 yılında da büyük bir hortum vurmuş, saatte 486 kilometre hızla esen rüzgar dünya tarihinin ölçülebilen en şiddetli kasırgası olarak kayıtlara geçmişti.

Editör: TE Bilisim