Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
ABD’nin Ohio eyaletinde “Concept Okulları” altında faaliyet gösteren sözleşmeli devlet okulu "Horizon Science Academy Dayton High School" yetkilileri Anadolu Ajansı’nda okulları hakkında çıkan haberin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Haberde geçen, 'okuldaki mevcut öğrenci sayısından daha fazla öğrenci varmış gibi gösterilerek haksız kazanç sağlandığı' yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını ifade eden Concept Okulları Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Salim Uçan, Anadolu Ajansı’nı denetçilerin raporunu çarpıtmakla suçladı. Uçan, okullarında yetkililere verilen rakamdan daha az sayıda öğrenci olması bir yana, fazla öğrencinin tespit edildiğini ve bunun haberde geçen raporda açıkça görüldüğünü kaydetti.

Okullarına ilişkin denetimi anlatan Uçan, denetime gelen kişilerin öğrenci sayısında bir yanlışlık yaptıklarını, kendilerini uyarmalarının ardından bu yanlışı düzelttiklerini ve raporda da bunu açıkça belirttiklerini dile getirdi.

DENETÇİLERİN YAPTIKLARI HATA OKULA MAL EDİLDİ

Uçan şöyle konuştu: "1 Ekim itibariyle okulumuza gelen denetmen o gün itibariyle okulda mevcut öğrenci sayısını 306 olarak tespit etmiş ve bu rakam üzerinden de bir ön rapor çıkarmıştır. Rakamın hatalı olduğunu okulda kayıtlı olduğu halde o gun itibariyle devamsız olan 28 öğrencinin raporda yer almadığını kendilerine ilettik. Kendileri de bunun hata olduğunu fark edip düzelttiler."

Ohio Eyaleti Milli Eğitim Bakanlığı’nın sözleşmeli okullar ile ilgili ödenek yönetmeliğinden bahseden Uçan, "Bakanlığın yönetmeliğine göre sözleşmeli okullar her yıl ekim ayına kadar bir önceki yılın öğrenci sayıları baz alınarak ödenek alırlar. Yılın ilk aylarında okullar arası transferlerin sık olması hasebiyle böyle bir karar alınmış. Bizim okulumuzun geçtiğimiz yılki öğrenci sayısı 342'dir.” ifadelerini kullandı.

Haberde 342 rakamının sanki Ekim ayında Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan rakam gibi gösterildiğine dikkat çeken Uçan, "Haberde özellikle çarpıtılmış bir kısım var ki o da şudur; Okulumuzun Ekim ayı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı’na ilettiği öğrenci sayısı 331’dir. Bu rakam hatalı raporda da düzeltilen raporda da çok açık görülmektedir. Ancak haberde sanki bakanlığa denetim tarihine kadar 342 öğrencimizin olduğunu bildirmişiz gibi ifadeler yer alıyor ki bu kesinlikle doğru değildir." dedi.

Ohio Eyaleti’den 367 sözleşmeli devlet okulu bulunuyor. Ohio Eyaleti’nde 17 sözleşmeli okulu bulunan Concept Okulları’nın 2’si eyaletin eğitim alanındaki en prestijli ödülü olarak kabul edilen “Blue Ribbon”a (Mavi Kurdela) layık görülmüş. Eyaletteki 367 sözleşmeli okulun sadece 7’si “Blue Ribbon” ödülüne sahip.

Editör: TE Bilisim