Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
ABD parlamentosu 113. dönem çalışmalarına geçtiğimiz günlerde milletvekillerin yemin etmesiyle başlarken, Amerika'da yaşayan Türk toplumu temsilcileri, eyaletlerini temsil eden milletvekillerini meclisteki ofislerinde ziyaret etti. Türk dostlarının nezaket ziyaretinden memnuniyet duyduklarını ifade eden vekiller, “Güzel çalışmalarınızdan dolayı çok memnunuz” mesajı verdi.

426 vekilden 220’sinin desteğini alan Ohio Milletvekili John Boehner, ikinci defa bu göreve seçilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Türk dostlarının ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Ohio Milletvekili Joyce Beatty ise "Türk dostlarımın yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı çok memnunum" dedi.

Meclisteki ilk gününde kendisini yalnız bırakmayan Türk Toplumu temsilcilerine teşekkür eden Michigan milletvekili Daniel Kildee, Michigan Türk Amerika Derneği (TASM)'nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirtti.

Ohio Türk Amerika Derneği (TASO) Başkanı Serkan Aykan, Washington'a milletvekillerin heyecanına ortak olmak için bu ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

Özellikle son 10 yıldır ilişkilerin artırılması için çaba sarf ettiklerini belirten Aykan, çalışmalarının Amerikalı idareciler tarafından takdir edilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim