TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi ve 6’lı Görüşmeler Temsilcisi Glyn Davies, bazı temaslarda bulunmak için Güney Kore’ye geldi.

Kuzey Kore’nin geçen ay yaptığı uydu fırlatma deneyinden sonra, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) aleyhinde yaptırım kararı çıkmasına sebep olmuştu. BMGK’dan Kuzey Kore’yi zora çıkan kararken, ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Glyn Davies ise bazı temaslarda bulunmak için Güney Kore’ye geldi.

Özel Temsilci Davies, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Kore Yarımadası Barış Masası Şefi Lim Sung-nam ve Birleştirme Bakanı Müsteşarı Kim Cheon-shik ile ikili görüşmeler yaptı. Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinden sonra basına değerlendirmelerde bulunan Davies, Kuzey Kore’nin son zamanlardaki füze denemeleri hakkında yorumlarını dile getirdi.

Kuzey Kore’den nükleer denemelerine bir son vermesini istediklerini söyleyen Özel Temsilci Davies, Pyongyang yönetiminin bu politikasına son verene kadar daha tecrit edeceklerini sözlerine ekledi. Güney Kore’de ve ABD’de yeni hükümetlerin yola çıkacak olmasına vurgu yapan Davies, KoreYarımadası’nda barışı tesis etmek için yeni fırsatların olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim