Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
İsrail'in, vatandaşlarına Azerbaycan’a gitmemeyi tavsiye eden açıklamasına Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlık Sözcüsü Elman Abdullayev, tüm yabancı ülke vatandaşlarının Azerbaycan’da kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.

“Azerbaycan artık yabancı turistler için en çekici tatil yerlerinden biri haline geldi. Ülkemize gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Bu insanlar sadece başkent Bakü'yü ziyaret etmekle kalmıyor, aynı zamanda bölgelerimize gidiyorlar ve turizm imkanlarını kendi gözleriyle görüyorlar." diyen Abdullayev, güvenlik konusunda ise şu ifadeleri kullandı: "Azerbaycan bugün gerek kendi vatandaşlarımız, gerekse yabancılar açısından dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir. Öte yandan, son yıllarda Azerbaycan’da çok sayıda geniş katılımlı uluslararası etkinlikler düzenlendi ve bu etkinlikler gerek organizasyon, gerekse güvenlik açısından katılımcılardan tam not aldı."

İsrail vatandaşlarının ziyaret etmesinin yasak ve sakıncalı olduğu ülkeler listesinde Azerbaycan'ın da adı bulunuyor. Ülkenin terörle mücadele birimleri geçtiğimiz günlerde vatandaşlarına Azerbaycan’a yapmayı planladıkları ziyaretlerini ertelemeyi tavsiye etmişti.

Editör: TE Bilisim