TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
 İşgal güçlerinin Kasım 2019’da abluka altındaki Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda evleri yerle bir olan 17 kişilik Ebu Amra ailesi, 6 aydır evlerinin enkazı üzerinde yaşıyor. Filistinli aile uyumak için evin enkazı üzerinde teneke ve plastiklerle çevirerek yaptıkları iki odayı kullanıyor. Ramazanı bu barakada geçiren aile, zorlu ve sıkıntılı bir hayat mücadelesi veriyorlar.

Çaresizlik ve yaşama tutunma mücadelesi verilerek geçen zor bir kışın ardından ramazana ulaşan aile bireyleri bu mübarek ayda içinde bulundukları sıkıntılı durumdan kurtulmak için dua ettiklerini belirtiyor.

“TAHAMMÜL ETTİK, SABRETTİK AMA ARTIK DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Yaşadıkları zor şartları anlatan baba Hamude Ebu Amra, İşgalci İsrail uçaklarının 5 daireden oluşan evlerini yıkmasının ardından eşi, ikisi evli 7 çocuğu, 2 gelini ve 6 torunuyla sokakta kaldıklarını, 6 ay geçmesine rağmen evlerinin yeniden yapılmadığını söyledi.

İlk kez bir ramazanı böyle evsiz ve hüzünlü geçirdiklerini dile getiren Ebu Amra, “Evimizin enkazı altından çıkardığımız ve dışarıya attığımız bu halı üzerinde toplanıp iftar yapıyoruz. Yemeklerimizi de yine dışarıda odun ateşi yakarak pişiriyoruz. Mübarek ayın gelişini anlayamadık bile. Öyle garip bir hal içindeyiz.” dedi.

Filistinli bir inşaat şirketinin birkaç hafta önce evinin enkazını kaldırdığını ve açılan arazi üzerine biri tenekeden diğeri plastikten iki oda yaptıklarını anlatan Ebu Amra, evinin arazisinden çıkmayacağını ve başka bir yere gitmeyi de kabul etmeyeceğini vurguladı.

Ebu Amra, “Kışın soğuğundan, yazın da sıcağından koruyan bir evde oturmakla dışarıda yaşamak arasında çok büyük bir fark var. Kimse bunu inkâr edemez. Tahammül ettik, sabrettik ama artık dayanacak gücümüz kalmadı.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Doğruhaber

Editör: TE Bilisim