Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan raporda, böcek yemenin açlıkla mücadeleye yardımcı olacağı savunulurken, böceklerin besin kaynağı olarak özellikle yetersiz beslenen çocuklar için kullanılabileceği ileri sürüldü.

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından yayımlanan raporda, böcek yemenin, açlara gıda sağlamanın yanı sıra, kirliliği de azaltacağını savunuldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, raporda tüketicilerin iğrenmesinin, Batı ülkelerinde böcek tüketilmesinin önünde büyük bir engel olduğu ifade edilirken, halihazırda dünyada iki milyardan fazla kişinin yemeklerinde böcek kullandığı kaydedildi.

Raporda eşek arıları ve başka bazı böceklerin besi hayvanları ve insan gıdası olarak yeterince kullanılmadığı ve böcek çiftliklerinin, gıda sıkıntısına karşı başvurulacak yollardan biri olduğu savunuldu.

BM raporunda, "Böcekler olağanüstü hızda üreyebildikleri ve büyürken çevreye etkileri az olduğu için önemli bir besin kaynağı olabilir" denildi.

Raporun yazarları, böceklerin protein, yağ ve mineral içerikleri bakımından besleme potansiyelinin yüksek olduğu da kaydetti.

Yetersiz beslenen çocuklara birebir

Cırcır böceğinin, aynı miktarda protein üretmek için sığırlara göre 12 kat daha az gıdaya ihtiyaç duyduklarını kaydeden yazarlar, böceklerin besin kaynağı olarak özellikle yetersiz beslenen çocuklar için kullanılabileceğini savundular.

Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!

Raporda böceklerin besin amaçlı olarak beslenen diğer hayvanlara göre doğaya zararlı gaz üretme oranlarının da daha düşük olduğu kaydedilerek, "Böcek yemeklerinin lokanta menülerinde de yer almaya başlaması gerekir" denildi.

BBC Türkçe

Editör: TE Bilisim