Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Canan Musazai, ülkesi ile Pakistan arasındaki ticaret hacminin yıllık 5 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Musazai, bu rakamın 2001’de 100 milyon dolar civarında olduğunu hatırlattı.

Afganistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Musazai, başkent Kabil’de düzenlenen olağan basın toplantısında Afganistan, Pakistan ve İngiltere üçlü zirvesi ile ilgili bilgi verdi. Musazai, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan üçlü zirvenin olumlu geçtiğini ifade etti. Afgan yetkili, zirvedeki ana gündemlerin Afganistan, Pakistan ve İngiltere arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, Pakistan'ın Afganistan’da barış ve güvenliğe desteği ile bölgesel işbirliği konuları oluşturduğunu kaydetti.

Afganistan ile Pakistan arasındaki ilişkilerin de geliştiğini aktaran Canan Musazai, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2001’de 100 milyon dolar civarında olduğunu, bu rakamın artık yıllık 5 milyar dolara ulaştığını vurguladı.

Bu arada Kabil’de Afganistan - Pakistan Dini Alimler Konferansı düzenleyeceğini anlatan Mısazai, toplantı ile ilgili konuları görüşmek için Afganistan'dan Pakistan'a resmi heyet gönderildiğini aktardı.

Editör: TE Bilisim