Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Dlamini Zuma, Johannesburg’daki Nizamiye Camisi’ni ziyaret etti. Eylül ayında Güney Afrika Merkezli Turkuaz Harmoni Enstitüsü’nün 'Fethullah Gülen Barış Ödülü’nü alan Zuma, ziyaretinde “Daha fazla okul ve hayır kurumu açmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Dünyanın en önemli uluslararası kurumlarından Afrika Birliği’nin başkanı konumunda bulunan Zuma, Selimiye’nin ikizi Nizamiye’de uzun süre kaldı. Zuma’ya Türk eğitim gönüllüleri ve Nizamiye’nin bânisi Ali Katırcıoğlu eşlik etti. Devlet Başkanlığı'ndan tahsis edilen kalabalık bir korumayla külliyeye giriş yapan Zuma, önce kutsal emanetlerin ve Türkiye ile dünyadaki önemli camilerin tablolarının sergilendiği resim galerisini gezdi. Eğitim gönüllüleri ile caminin şark köşesinde sohbet ettikten sonra Nizamiye’nin içini gezen Dlamini Zuma, dev kubbeyi ve duvarları süsleyen desenlere hayran kaldığını söyledi. Zuma, Nelson Mandela’nın isteğiyle külliyeye eklenen ve fakirlere ücretsiz sağlık hizmeti veren klinikten de övgüyle bahsetti.

SİZLERİ GÖRÜNCE, İSLAM’IN NE KADAR GÜZEL BİR DİN OLDUĞU AKLIMA GELİYOR

Nizamiye’yi gezdikten sonra külliyenin çarşısındaki Osmanlı Restoranı’nda Katırcıoğlu ve eğitimcilerle yemek yiyen Zuma şöyle konuştu: “Bu dev projeyi yoldan geçerken görüyordum; ama bu kadar mükemmel olduğunu tahmin etmemiştim. Şimdi bu Cami’yi ve sizleri ne zaman görsem İslam’ın ne kadar güzel bir din olduğu aklıma geliyor. Son günlerde İslam adı altında yapılan terörist saldırıları görünce İslam dini için ne kadar kötü bir reklam yapıldığını, bu minvalde sizin öneminizi daha çok anlıyorum. Boko Haram, El Kaide, İŞİD gibi örgütler İslam’ın yanlış anlaşılmasına sebep oluyor.” dedi.

SİZLERE ÇOK GÜVENİYOPRUM; BURADA MİSAFİR DEĞİL, EV SAHİBİSİNİZ

Nizamiye gibi eserleri, okulları yaparak hayatını hayır ve eğitim işlerine adayanların ülkesinde ‘misafir değil ev sahibi’ olduğunu söyleyen Zuma, “Sizler artık Güney Afrikalısınız. Sizlere çok güveniyorum. Daha fazla okul ve hayır kurumu açmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Afrika Birliği Başkanı Zuma, Türklerin eğitimde çok başarılı olduğunu söyleyerek, eğitim gönüllülerinden kendisinin, devlet başkanının ve birçok bakanın mezun olduğu okulu ziyaret etmelerini ve eski okulunun da eğitim kalitesinin artırılmasına yardımcı olmalarını rica etti.

Geçtiğimiz aylarda Afrika Birliği ile Kimse Yok Mu Derneği arasında imzalanan tarihî işbirliği anlaşmasına göre 2020 yılına kadar Afrika genelinde 1.000 ‘sahra okulu’ açılacak.

Zuma, Nizamiye’den ayrılırken, “Buradan çok memnun ayrılıyorum. Emin olun ki bu ziyaretim son olmayacak. Ailemle tatillerde buraları tekrar gezeceğim. Sizleri de Etiyopya’ya (Afrika Birliği’nin merkezine) davet ediyorum. Özel misafirim olarak sizleri ağırlamak istiyorum” dedi.

Güney Afrika lideri Jacob Zuma’nın eski eşi olan Dlamini Zuma, Nelson Mandela’nın kabinesinde sağlık bakanlığı yapmış, daha sonra dışişleri ve içişleri bakanlıklarını yürütmüştü.

2012’de Afrika Birliği Komisyonu Başkanlığı’na seçilen Zuma, 2017’de yapılacak Güney Afrika Devlet Başkanlığı’nın da güçlü adaylarından.

Eylül ayında Güney Afrika merkezli Turkuaz Harmoni Enstitüsü'nün 'Gülen Barış Ödülü'nü alan Zuma, "Bu ödül bize 'Afrika barışı'nı kalıcı kılmamız için ekstra gayretler sarf etme sorumluluğu yüklüyor" demişti.

Editör: TE Bilisim