Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), cemevlerinin Türkiye'de resmen ibadethane olarak tanınması amacıyla Ankara aleyhine açılan davayı yarın karara bağlayacak. Türkiye’den ve başta Fransa olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden yarin AİHM önüne yüzlerce Alevi vatandaşın gelmesi bekleniyor.

Türkiye'de konuyla ilgili 10 yıl önce açılan davada iç hukuk yollarının tükenmesinin ardından dosya 5 yıl önce AİHM'ye taşınmıştı. Uygulamalarda ayrıcalık yapılmakta olduğu, eşit vatandaşlık kurallarının ihmal edildiği, bütçeden Alevilere de pay ayrılması gerektiği gibi iddia ve taleplerden AİHM’ye Prof. Dr. İzzettin Doğan önderliğinde 202 kişi tarafından dava açılmıştı.

AİHM 18 Aralık 2014′te aldığı bir karar ile davayı Büyük Daire’de tarafların katılımı ile görüşmeye karar verdi. Dava 3 Haziran 2015 günü Strasbourg’da Büyük Daire’de görülecek, büyük Daire’de görülen davaların kararları kesin ve temyiz edilemez kararlar olduğu için konu ile ilgili son söz söylenmiş olacak.

Cem Vakfı’nın AİHM’de açmış olduğu üç davadan “Zorunlu Din Dersleri ve Müfredatın Taraflılığı” ve “Cemevlerinin elektrik paraları” ile ilgili olan iki dava oy birliği ile vakıf lehine sonuçlanmıştı.

Editör: TE Bilisim