Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
AK Parti, Belçika’daki seçim hazırlıklarının startını Charleroi bölgesinde verdi. AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Diyanet’in Marchienne ve Charleroi lokallerinde seçim çalışması yaptı. Programın afişleri, Belçika Diyanet Vakfı'nun farklı lokallerine asıldı. Tekke olarak bilinen Hüdayi Vakfı’nda da Tüfekçi kahvaltıda ağırlandı.

AK Parti Avrupa’dan Sorumlu Yurt Dışı Seçim Koordinasyonu Başkanı ve Konya Milletvekili Harun Tüfekçi Pazar günü Charleroi’da yapılan farklı programlarla yurt dışı seçim çalışmalarının Belçika ayağını başlattı. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) himayesinde farklı ziyaretler gerçekleştiren Tüfekçi, Marchienne ve Charleroi’da bulunan Diyanet’e ve Milli Görüş’e ait lokallerde seçim çalışmaları yaptı.

"TEKKELERDE SİYASET YAPILMAZ, HER GÖRÜŞTEN KİŞİYE AÇIKTIR"

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hüdayi Derneği Başkanı İrfan Yaşar, "Ben derneğin müsait bir bölümünü kiraladım. Ehli sünnet çizgisinde kim derneğimizde bir aktivite yapmak isterse kapımız açık. Arkadaşlar rica etti ben de destek amaçlı kabul ettim. Bu vekil MHP'den bir vekil de olabilirdi. Kapımız ehli sünnet çizgisindeki herkese açık.” dedi.

Eleştirilere cevap veren UETD Charleroi Şubesi Başkanı Durmuş Ali Fındık, Diyanet’e ait cami ve lokallerde hiçbir partinin propagandasının yapılmadığını savundu. Fındık, “Konya Milletvekilimiz Sayın Tüfekçi, Diyanet’e ait lokalleri ziyareti esansında sadece Avrupalı seçmenin sandığa gitmesinin önemine değindi.’’ dedi.

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında AK Parti’nin Avrupa uzantılarının Diyanet’e ait cami ve lokallerde seçim çalışmaları gerçekleştirmiş olması ciddi tepkilere neden olmuştu. Belçika Türk Federasyonu’nun (BTF) Başkanı Ömer Zararsız bu hususu sert bir dille eleştirmiş ve demokratik bir seçim süreci adına tekrarlanmaması hususunda uyarılarda bulunmuştu. Zararsız, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptılar, bu seçimde de Diyanet’in camilerini ve lokallerini kullanacaklar. Seçim döneminin demokratik ilkelere uygun gerçekleşmesi adına Belçika’daki halkımızın bu tarz girişimlere müsamaha göstermemesi gerekiyor.” demişti.

Editör: TE Bilisim