Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs konusunda iki tarafın da onaylayabileceği ortak sonuca ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Akıncı, "Varılan mutabakatlar var, ayrılık noktaları var, farklı görüşler var. Bütün mesele bu farklılıkları gidermek ve iki tarafın da onaylayabileceği ortak sonuca ulaşmaktır. Bu kolay bir süreç değil" dedi

Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile yaklaşık bir aylık bir aranın ardından yeniden bir araya geldi. Akıncı ile Rum lider Anastasiadis yaklaşık 4 saat görüştü. Görüşme sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklama yapan Akıncı, ilk önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin katılımıyla üçlü bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Akıncı, konular hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve görüşlerini ifade ettiklerini dile getirdi.

BİR SONRAKİ GÖRÜŞME 30 EKİM'DE

Çalışmaların müzakerecilerin katılımıyla sürdüğünü belirten Akıncı, en son da her zaman olduğu gibi tüm heyetle bir araya gelip son durumu gözden geçirdiklerini aktardı. Akıncı, “Müzakerecilerimize verdiğimiz talimat önümüzdeki günlerde mülkiyete ilişkin kriterler konusuna yoğun bir şekilde başlamaları oldu. Sanırım yarından itibaren bir araya gelmeye başlayacaklar” dedi.

Daha önceden açıklandığı gibi bir sonraki liderler görüşmesinin 30 Ekim’de olacağını anımsatan Mustafa Akıncı, “Bugünkü görüşmede Kasım ayından itibaren daha yoğun bir şekilde müzakerelerimizi sürdürmeye devam etme kararlılığını da teyit ettik” dedi.

"ÖNÜMÜZDE CİDDİ BİR SÜREÇ VAR"

“Önümüzde ciddi bir süreç var. Yoğun çalışma istiyor, varılan mutabakatlar var” diyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Ayrılık noktaları var, farklı görüşler var. Bütün mesele bu farklılıkları gidermek ve iki tarafın da onaylayabileceği bir ortak sonuca ulaşmaktır. Bu kolay bir süreç değildir, zor bir süreçtir, inişli çıkışlı bir süreçtir. Ama bu süreci başarıya ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Akıncı, yaptığı basın açıklamasının ardından Ara Bölge'de bulunan bir restoranda Anastasiadis ile yeniden bir araya gelerek yemek yedi.

Editör: TE Bilisim