TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Geçtiğimiz hafta Flaman Gençlik Konseyi’ne seçilen Fatimah Al Hilou, mezun olduğu Lucerna Koleji sayesinde Belçika’da okuma fırsatı bulduğunu söyledi. Al Hilou, önümüzdeki üç yıl Flaman Bölgesi’nde yaşayan gençleri Flaman Hükümeti nezdinde temsil edecek.

Flaman Hükümeti’nin, gençleri ilgilendiren yeni yasa tekliflerini danışmak zorunda olduğu Flaman Gençlik Konseyi geçen hafta yeni yönetimini seçti. 24 kişiden oluşan Gençlik Konseyi’ne Lucerna Koleji’nin eski öğrencilerinden Fatimah Al Hilou da seçildi.

Anvers Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Bölümü’nde okuyan Al Hilou, önceliğinin gençlerdeki işsizlik sorununu hükümetin gündemine taşımak olduğunu söyledi. Gençlerin ve özellikle yabancıların iş başvurularında ayrımcılığa uğramalarına karşı mücadele edeceğini söyleyen Al Hilou, gençlerin işsizliğine son vermek için Flaman Gençlik Konseyi’nde çalışmalar yapacağını ifade etti. Gençlerin iş arayışında karşılaştığı ayrımcılığa kendi hayatından örnekler veren Al Hilou, Brüksel’de iş görüşmesinde maruz kaldığı haksızlığı şöyle anlattı: “Çalışmak ve harçlığımı çıkartmak için 2 yıl boyunca iş aradım. Büyük çabalar sonra bir çağrı merkezinden iş görüşmesi için çağırdılar. İşveren, özgeçmişim ve Flamanca aksanımı beğendi. Ardından ‘işe alabiliriz ancak başörtüsünü çıkartırsan’ dedi. Ben de bunu kabul etmedim.’’

Al Hilou’nun Belçika’ya gelmesinin ve yakaladığı başarının arkasında ilginç bir hikâye yatıyor. Al Hilou henüz daha 1 yaşındayken ailesi Körfez Savaşı’ndan kaçarak Hollanda’ya sığınmış. Hollanda’da 9 yıl kaldıktan sonra, ailesi Belçika’nın başkenti Brüksel’e yerleşme kararı almış. Belçika’ya taşındıktan sonra beklemediği zorluklarla karşılaşmış. Brüksel’de devlet okullarındaki başörtüsü yasağından dolayı okul bulmakta zorluk çektiğini belirten Al Hilou, tavsiyeler üzerine Türk asıllı müteşebbislerin açtığı Lucerna Koleji’nin kapısını çalmış. Lucerna Koleji’nin kendisine vermiş olduğu fırsattan dolayı Belçika’da okuma şansı bulduğunu dile getiren Al Hilou, “Lucerna Koleji’nin zamanındaki müdürü sayesinde ASO ’ya (fen lisesi) kayıt olma ve başarımı ispatlama şansını buldum. Bu iyiliği hiç bir zaman unutmayacağım.’’ dedi.

Fatimah Al Hilou Ocak 2015’te Flaman Gençlik Konseyi’nde görevine başlayacak ve Konsey’de Başkanlık için adaylığını koyacak. Geleceğe yönelik hedeflerini yüksek tutan Al Hilou, Birleşmiş Milletler’de (BM) gençlik temsilciliğine de girerek Belçika’yı temsil etmek istiyor. Başbakan Yardımcısı Alexander De Croo (Open Vld) ise gelecek sene kendi delegasyonuyla birlikte Birleşmiş Milletleri ziyaretinde Fatimah’yı de davet edeceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim