Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları’na katılmak üzere ABD'nin başkenti Washington'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Babacan, Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında önceliklerinin kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olacağını söyledi.

Uygulama başlığı altında büyüme stratejilerinin etkili bir şekilde uygulanması konusuna odaklandıklarını belirten Babacan, büyüme stratejilerinin daha kapsayıcı olması için de çalışacaklarını vurguladı.

Babacan, KOBİ’lerin uzun dönemde finansal olarak desteklenmesinin yatırım ve kapsayıcılık ajandasının önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

Varlığa dayalı finansal yapıların ve İslami finans tekniklerinin desteklenmesine yönelik ciddi çaba gösterdiklerini belirten Babacan, IMF ve Dünya Bankası’nın bu konudaki çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin G20 çatısı altında W20 (Kadın20) adı altında yeni bir çalışma grubu başlatacağını dile getiren Babacan, “Bu 19 ülke artı AB’nin temsil edildiği bir grup olacak. İş dünyasında kadınların rolünün etkisinin nasıl arttırılabileceği üzerine çalışacak.” dedi.

Babacan ayrıca IMF-Dünya Bankası Yıllık Bahar Toplantıları kapsamında düzenlenen B20 toplantısında da bir konuşma yaptı.

Editör: TE Bilisim