Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İstihbarat Birimleri 18. Toplantısı'na katılan müsteşarları kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, aralarında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da bulunduğu kabulde konuşan Aliyev, Bakü'de yapılacak toplantının, ilgili ülkelerin istihbarat servisleri arasında karşılıklı işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunacağını söyledi. İstihbarat servisleri arasında güvenilir ilişkilerin olması gerektiğini ifade eden Aliyev, dünyada hiç bir ülkenin tek başına milli güvenliğini sağlayacak güçte olmadığını vurguladı. Dünyada yeni terör örgütlerinin meydana geldiği bir dönemde istihbarat servislerinin riskleri ortadan kaldırmaya hazır olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, "Biz vatandaşlarımızın güvenli yaşamını sağlamak için işbirliğimizi artırmak ve çabalarımızı birleştirmek zorundayız. Her ülkenin istihbarat teşkilatlarının rolü ve görevleri, devletin ve vatandaşların güvenliğini sağlamaktır" dedi.

Azerbaycan'ın uluslararası terörizme karşı mücadelenin aktif üyesi olduğunu söyleyen Aliyev, ülkesinin bölgede güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim