Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Alman Federal Aile Bakanlığı ile Avrupa’nın Almanya İçin Sosyal Fonu (ESF), kalifiye eleman açığını kapamak için bu kez de göçmen anneleri keşfetti. Bakanlık ve fon, 29 milyon Euro’luk bir yatırımla kalifikasyonu iyi olan göçmen anneleri iş piyasasına çekmeye çalışıyor. Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig, “Göçmen anneler Almanya için bir zenginlik.” dedi.

Almanya’da yaşayan göçmen annelerin yarısı çalışmıyor. Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig ise bu durumu değiştirmek istiyor. Birçok göçmen kadının çalışmak istediğini dile getiren bakan, bu kesimin iş piyasasında artan kalifiye eleman talebine rağmen iş bulmakta zorlandığına işaret etti.

Schwesig, “Yabancı kökenli birçok anne iyi bir kalifikasyona sahip ve çalışmak istiyor. Ne var ki onların bu kabiliyeti küçümseniyor.” dedi.

Aile Bakanı Schwesig, Avrupa’nın Almanya İçin Sosyal Fonu’nun (ESF) düzenlediği ‘Mesleğinde Güçlü’ başlıklı bir programa katıldı. Programda göçmen annelerle buluşan Schwesig, “Kadınlara iş piyasasına giden yolda istiyor, danışmanlık hizmetleri, işletmelerdeki görüşmelerde yardım ve şahsa özel uzmanlık hizmetleri ile eşlik etmek istiyoruz.” dedi.

Schwesig, göçmen annelerin Almanya için bir zenginlik olduğunu dile getirdi. İş dünyasındaki çeşitliliğin ve farklı insanların beraberinde getirdiği farklı perspektiflerin önemli olduğuna değinen bakan, “Farklı kültürel potansiyellerimizden istifade edersek ancak o zaman toplum olarak başarılı olabiliriz.” şeklinde konuştu.

GÖÇMEN ANNELER TOPLUM VE İŞ DÜNYASI İÇİN KAZANÇ

ESF programı sadece Aile Bakanı Schwesig tarafından desteklenmiyor. İnisiyatifin arkasında Almanya çapında tanınan isimler de var. Sunucu Nazan Eckes, Divesity & Inclusion’dan Gülabatın Sun ve Lingua-World’ün kurucusu Nelly Kostadinova bu destekçilerin başında yer alıyor. Programın önemine dikkat çeken üçlü şu açıklamada bulundu: “Göçmen anneleri toplumumuz ve iş dünyamız için bir kazanç olarak görüyoruz. Program elçileri olarak göçmen kadınların mesleki hedeflerine ulaşmaları için çalışıyoruz. Onlara, mesleklerinde güçlü olmaları için cesaret vermek istiyoruz.”

Bunun için Almanya çapında 88 proje geliştirilmiş. Proje kapsamında dil kurslarına yönlendirmeden muhtemel işverenlerle görüştürmeye ve aile ile mesleği bir arada götürmeye yardımcı olmaya kadar birçok konuda yardımcı olunuyor.

ANNELER VE ŞİRKETLER CESARETLENDİRİLECEK

İşbirliği ortakları arasında Federal İş Ajansı (BA), Alman İşverenler Birliği Federasyonu da (BDA) var. BDA’dan Alexander Gunkel, kalifiye eleman sıkıntısının giderek arttığı bir zamanda kalifikasyon sahibi olan daha çok göçmen anneyi iş piyasasına kazanmak istediklerini söyledi. Gunkel, göçmen annelerin firmalar için bir zenginlik olduğunu ve personelin üretimdeki çeşitliliğine katkıda bulunduklarını söyledi ve hem anneleri hem de işletmeleri bu konuda cesaretlendirdiğini dile getirdi. Federal Aile Bakanlığı ve ESF programın başarılı olması için 29 milyon Euro ayırmış. Her proje, yıllık 50 bin Euro ile teşvik ediliyor.

Editör: TE Bilisim