Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın davetlisi olarak bugün Mali’ye geldi.

Bamako Senou Modibo Keita Havalimanında Malili mevkidaşı tarafından resmi törenle karşılanan Almanya Cumhurbaşkanı Gauck, Bamako’daki Koulouba Cumhurbaşkanlığı sarayında temaslarını sürdürdü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan İbrahim Boubacar Keita, "Bağımsızlığımızı kazandığımızda bizi tanıyan ilk ülke Almanya oldu. Mali tarihinde Almanya’yı hep yanımızda gördük. Avrupa’nın uzağındaki ülkemizde güvenlik görevlisi ve sosyal yardım kuruluşları başta olmak üzere birçok Alman görev yapıyor. Onlara minnettarız." dedi.

Gauck ise "Sayın Cumhurbaşkanı Keita ile bölge barışını, güvenliği ve dayanışmayı konuştuk. Biz Almanya olarak insan kaynaklarının değerlendirilmesi ve eğitilmesi, beslenme, sağlık ve içme suyu sorunlarının giderilmesi için birçok projenin birlikte yapılabileceğini gördük. 650 Alman askeri önümüzdeki altı ay içinde Mali’de olacak." ifadeleri ile Almanya’nın bölgeye olan ilgisini vurguladı.

Editör: TE Bilisim