Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Alman Bakanlar Kurulu Suriye'de IŞİD'e karşı yapılacak operasyonlara askerî destek verme planını kabul etti. Plan, Çarşamba günü Parlamento'nun alt kanadı The Bundestag'da oylanacak.

Plana göre Almanya, Tornado keşif uçakları, yakıt ikmal uçağı, bir fırkateyn ve bin 200'e yakın askerî personeli bölgeye sevkedecek.

Terör örgütü IŞİD ile mücadele amacıyla Suriye’ye gönderilecek misyon için yapılacak harcamaların 134 milyon Euro tutacağı hesaplandı.

ASKERÎ MİSYON FRANSA'YA YARDIMI KAPSAMIYOR

Ayrıca askeri misyonun Akdeniz’in doğu kesimi ve Basra Körfezi ile Kızıl Denizi kapsayacağı ortaya çıktı. Spiegel Online'da yayınlanan bir habere göre Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ile Federal Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier kabineye sunulmak üzere ortak bir tasarı hazırladı. 16 sayfalık taslakta askeri misyonun harcamalarının 2016 yılı için 134 milyon Euro olarak öngörüldüğü belirtildi.

Öte yandan askeri misyon sadece Fransa’ya yardımı kapsamayacak. Almanya IŞİD ile savaşan Irak ile ABD’ye de destek verecek. Rusya ile nasıl bir yol izleneceği ise henüz tanımlanmamış durumda.

Moskova IŞİD’e karşı verilen mücadelede uluslararası birliğin içinde yer almıyor ancak Fransa, Rusya ile işbirliği yapacağını bildirmişti.

Editör: TE Bilisim