TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Almanya'da CDU-CSU ve SPD arasında kurulan büyük koalisyon hükümetinde SPD kanadının hükümetin kurulabilmesi için şart koştuğu asgari ücret saat başı 8,50 Euro'dan, 8,84 Euro'ya çıkacak.
İşveren ile çalışan kesimin temsilcileri arasında bir süredir yapılan görüşmelerin ardından Almanya'da 2017 yılından itibaren asgari ücretin saat başına 8,84 Euro'ya çıkması bugün kabul edildi.
Asgari Ücret Komisyonu Başkanı Jan Zilius, kararın her iki taraf temsilcileri tarafından oy birliği ile alındığını kaydetti.
Daha önce RWE adlı enerji firmasının çalışma direktörü olan Jan Zilius, miktarın belirlenmesinde ülke genelindeki ücret artışları trendinin dikkate alındığını belirtti.
Almanya'da 2015 senesinden buyana saat başı asgari ücret uygulaması yapılıyor. Bu uygulama yapılmadan önce özellikle taksi sürücüleri ve temizlik işlerinde çalışanların ücretleri asgari sınırın altındaydı.

Cihan

Editör: TE Bilisim