Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Almanya'da İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) bağlı Möggling Camii’ni hedef saldırganlar, Möggling halkının yardımları sayesinde yakalanarak yargılandıktan sonra gereken cezaya çarptırıldı. Möggling Camii’ne, geçtiğimiz yıl Eylül ayında iki kişi tarafından, gamalı haç çizilmiş ve yabancı düşmanı sloganlar yazılmıştı. Saldırıyla ilgili yakalanan beş sanık 4 Şubat’ta, Gmünd İdari Mahkemesi tarafından üç ay hapis cezasına, suç ortağı olan diğer fail ise 3 bin Euro para cezasına çarptırıldı.

Möggling halkına teşekkür eden IGMG Genel Sekreteri Bekir Altaş, "Möggling halkına gösterdikleri dayanışma örneğinden dolayı yürekten teşekkür ediyoruz. Cami cemiyetimiz endişe içerisindeyken desteklerini esirgemediler ve yabancı düşmanlığına karşı tepkilerini göstererek cemiyetimize güç verdiler." dedi. Cami saldırılarının yeterince dikkate alınmamasından yakınan Altaş, "Camiler maalesef saldırılara hedef oluyor. Bu saldırılar kamuoyunun yalnızca küçük bir kesimi tarafından dikkate alınıyor. Möggling’de ise durum tamamen farklı. Şehrin belediye başkanı, emniyet yetkilileri ve Möggling halkı İslam ve yabancı düşmanlığına karşı tavırlarını ortaya koydular. Hem bildiriler yayımlayarak hem de cemiyet mensuplarıyla birebir iletişim kurarak çok açık bir mesaj verdiler, ‘Biz hoşgörü sahibiyiz. Bizim aramızda İslam ve yabancı düşmanlığına yer yok.’ dediler. Bu birliktelik örneğinden ötürü tüm IGMG camiası adına yürekten teşekkür ediyorum." dedi.

SALDIRGANLAR CAMİYE GELİP ÖZÜR DİLEDİ

Yargılama sürecindeki bir gelişmeyi de aktaran Altaş şunları söyledi: "İlginç bir şekilde, failler duruşma öncesinde camiye giderek işledikleri suçtan dolayı cemiyet mensuplarından özür dileyip, cemiyettekilerin sorularını cevapladılar ve pişman olduklarını belirttiler. Gmünd İdari Mahkemesi bu durumu göz önünde bulundurarak failleri halkı tahrik suçundan mahkûm etmedi, bununla birlikte cezanın caydırıcı olması gerektiğini vurguladı."

Editör: TE Bilisim