TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Forsa Kamuoyu Araştırma Şirketi'nin Müdürü Manfred Güllner Almanya'da halkın yüzde 10'unun aşırı sağ eğilimli olduğunu söyledi. Aşırı sağ eğilimli olanların siyasal tercihlerini mutlaka aşırı sağcı bir partiden yana kullanmadıklarını da belirten Güllner, "Aşırı sağ eğilimliler ya seçimlerde oy kullanmıyorlar ya da başka siyasi partilere oy veriyorlar." dedi.

Güllner Almanya'da bazı kesimlerin mülteci karşıtı rüzgarlar estirmesine rağmen ülke genelinde aşırı sağcı eğilimlerde herhangi bir artış gözlenmediğini dile getirdi. Berliner Zeitung Gazetesi'ne konuşan Manfred Güllner başkent Berlin'in aşırı sağcılara prim vermeyen bir metropol olduğunu da sözlerine ekledi.

Forsa Kamuoyu Araştırma Şirketi Müdürü Güllner araştırma yaparken edindikleri tecrübelerden söz ederken ise aşırı sağcı parti NPD'nin üyelerinin kendilerini gizlediğini ancak adı geçen partiye benzer şekilde yabancı düşmanlığını körükleyen, mülteci ve İslam karşıtı politikalar izleyen AfD partisinin sempatizanlarının kendilerini saklama gereği duymadığını anlattı.

Editör: TE Bilisim