Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Türkiye’de çok rastlanan soygun metotları Almanya’da da yaygınlaşmaya başladı. Almanya’nın farklı şehirlerinde özellikle yaşlı insanları arayarak kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, bölgede soygun ihbarı olduğunu bu nedenle evdeki mücevher ve nakit parayı bahçedeki çöp kutusuna koymaları gerektiği söylüyor.

Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 2014 yılı sonu itibariyle yaklaşık 13 bin 500 hırsızlık ve soygun vakası polis kayıtlarına geçti. Bunların sadece yüzde 17'sinin failleri belirlenebildi.

Eyaletin başkenti Stuttgart başta olmak üzere diğer şehirlerinde son zamanlarda polise gelen şikâyetler, hırsız ve dolandırıcıların da taktik değiştirdiği gerçeğini gözler önüne seriyor. Özellikle yaşlı insanları seçen dolandırıcılar, polis olduklarını söyleyerek bölgeden bir soygun ihbarı aldıklarını; evdeki mücevher, takı ve nakit paranın çalınmaması için kapının önündeki çöp kutusuna koyulmasının en güvenli yol olduğunu söylüyor. Daha sonra çöp kutusuna konan mücevher, takı ve nakit para dolu poşeti alıp gözden kayboluyorlar. Emniyet Müdürlüğü şimdiye kadar bu tarz 20 vakanın ihbar edildiğini açıkladı.

Münih, Köln ve Koblenz’de de benzer olaylar yaşanmıştı. Bu şehirlerde de kendilerine polis süsü veren dolandırıcılar, aradıkları insanlara, kimliklerinin hırsızlık yapılan bir yerde ele geçirildiği bu nedenle ellerindeki değerli takı ve mücevherleri kontrol edeceklerini söylemiş, operasyonun gizliliğinden dolayı mücevherleri bir torba ile evin önüne bırakıp uzaklaşmalarını söyleyerek insanları dolandırmıştı.

Uzmanlar tüm vatandaşları böyle bir durumla karşılaştıklarında paniğe kapılmadan, telefondaki şahsın söylediklerine inanmış gibi yapıp telefonu kapattıktan sonra derhal polisi arayarak durumu haber vermeleri konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim