Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Almanya Federal Bakanlar Kurulu, sağlık sektöründe yolsuzluk yapanların daha sert cezalara çarptırılmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Adalet Bakanı Heiko Maas’ın sunduğu yasa tasarısına göre muayene sahibi doktorlar, eczacı, fizyoterapist veya hemşire gibi sağlık sektörü mensupları yolsuzluk yapanlar 3 yıla kadar varan hapis cezası öngörülüyor. Şimdiye kadar ise ilaç üreten firmalardan ‘hediye’ karşılığında reçete yazan doktorlar suç işlemiş sayılıyordu.

Ancak Federal Yargıtay (BGH) iki yıl önce verdiği kararla muayene sahibi doktorların yasal olarak serbest çalışan statüsünde olduğunu, kadrolu veya resmi sağlık sigortası kurumlarına çalışan doktorların statüsünde olmadığını hükmetmişti. Muayene sahibi doktorların rüşvet almakla suçlanamayacağına hükmeden yargıçlar, yasadaki boşluğu kapatmanın siyasetçilere düştüğünü vurgulamıştı. Sağlık sektöründe yolsuzluğun hastaların doktorlara ve kararlarına olan güveni sarstığına dikkat çeken Bakan Maas, yolsuzluğun ayrıca şirketler arası rekabeti ve sağlık hizmetlerini etkilediğini belirtti.

Editör: TE Bilisim