Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Almanya'da Federal Silah Kaydı (NWR) uygulaması başladı. Yeni kanuna göre tüm özel silah ruhsat kayıtları NWR tarafından tutulacak. Ruhsat sahibi hakkında hobilerine varıncaya kadar geniş bilgiler de bu merkezde mevcut olacak. NWR sisteminde ayrıca ruhsat sahibinin kökeni, silahın çeşidi ve silahın temin ediliş tarihi kayıtlara girecek. Federal İdare'nin (BVA) açıklamasına göre NWR sadece resmi devlet kurumları ve polisin hizmetinde olacak.

Federal Polis Sendikası'nın verdiği bilgiye göre Almanya'da 10 milyon adet şahsa özel kayıtlı silah var. Almanya'da 2012 yılına kadar silah ruhsatı yerel ve federal olmak üzere 550 civarında birbiri ile irtibatı olmayan kurum tarafından kaydediliyordu. Bu yüzden de silah ve ruhsat sahibi hakkında bilgi almak zorlaşıyordu. Bu uygulamayla devlet kurumları bir tuşla bütün bilgilere ulaşabilecek.

Avrupa Birliği, üyelerinden bireysel silahlanma ile ilgili 2014 yılı sonuna kadar bilgisayar destekli merkezi bir kayıt sistemi oluşturmalarını ve sürekli güncellemelerini istiyordu. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte Almanya bu konuda AB içinde de öncü olabilecek.

Bu kanunla devlet, 13 Mart 2009 yılında Winnenden'de 17 yaşında bir gencin cinnet saldırısında 17 kişiyi ateşli silahla öldürmesi hadisesinden ders çıkarmış ve kanunları sertleştirmiş oldu.
Editör: TE Bilisim