Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Almanya Federal Meclisi'nin 2 Haziran’da gündemine alarak görüşeceği sözde Ermeni ‘soykırımı’ ile ilgili girişime, bu ülkede yaşayan Türklerden büyük tepki var. Almanya'da bulunan Türk dernekleri başkent Berlin'de 28 Mayıs Cumartesi günü ''Büyük Yürüyüş” adı altında yürüyüş düzenliyor.

''Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara karşı 101 yıl önce yapılan ‘soykırımı’ anma ve saygı'' başlığı adı altında meclise Hristiyan Demokrat Partisi (CDU), Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller Partisi tarafından ortak önerge verilmişti. Sol Parti (Die Linke) de aynı konuda bir başka öneri vererek.
Söz konusu partiler sözde Ermeni soykırımı nedeniyle Almanya'nın da sorumlu olduğunun daha keskin ifadelerle yazılması gerektiğini istemektedir.

28 Mayıs Cumartesi günü saat 16.00’da Potsdamer Platz'da başlayacak olan yürüyüşe; Almanya Türk- Azerbaycan Birliği, Almanya- Türk Konseyi, Almanya- Türk Mimar ve Mühendisler Birliği, Avrupa Cumhuriyet Kadınları Birliği, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Avrupa Türk Birliği , Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği, Berlin Alperen Ocakları, Berlin Türk Cemaati, Berlin Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Dialog für Frieden, DİTİB Berlin Eyalet Birliği, Talat Paşa Komitesi, Türk Eğitim Derneği, Türkiye Gençlik Birliği Avrupa, Türk- Alman Toplumu, Türk Okul Aile Birliği Berlin ve Vatanseverler Berlin destek verecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim