Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
İngiltere'de halkın yüzde 51,9'unun Avrupa Birliği'ne hayır demesi en büyük yankıyı bu ülkeyle ekonomik ilişkileri çok sıkı olan Almanya'da buldu.
Almanya'nın önde gelen bankalarından Heleba'nın şef ekonomistlerinden Gertrud Traud, "En büyük korku, İngiltere'nin bu ayrılışının bütün Avrupa Birliği'nin tamamen dağılmasına bir adım olmasıdır" dedi.
Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eric Schweitzer, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, "En önemli ticari ortaklarından biri olan İngiltere ile ticaretinde Alman firmaları önemli değişimlere gitmek zorunda kalacak" diye konuştu.

"ALMANLAR ADAYA ARTIK YATIRIM YAPMAZLAR"

Federal Almanya Endüstri Birliği Genel Müdürü Markus Kerber, önümüzdeki aylarda Almanya ile İngiltere arasındaki ticari rakamlarda büyük düşük olacağını belirterek, "Yeni dönemde Almanlar Ada'ya artık doğrudan yatırım yapmazlar" dedi.
İngiltere'de yaklaşık 400 bin Alman vatandaşının Alman firmalarıyla iş yapan şirketlerde çalıştıkları belirtildi. Referandumdan hayır çıkması bu çalışanlarda iş endişesine yol açtı.
Alman gazeteleri, "hayır" kararını, İngiltere, Avrupa ve Almanya ekonomisi için "felaket" olarak değerlendiren Alman ekonomistlerin görüşlerine yer veriyor.

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI STEİNMEİER: ÜZÜCÜ BİR GÜN

İngiltere'de halkın AB'ye "hayır" demesi Almanya'da da şok etkisi oluşturdu. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier İngiltere'deki hayır kararının Avrupa ve İngiltere için üzücü bir gün olduğunu söyledi.

Almanya'da büyük koalisyon ortağı SPD'nin Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, İngiltere'deki sonucu, twitter hesabından "felaket" olarak duyurmuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bugün öğle saatlerinde İngiltere'deki yeni durumla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.
İngiltere'den haberlerin "hayır" yönünde gelmeye başlamasının ardından Almanya'da finans çevrelerinde de büyük tedirginlik yaşanmaya başlamıştı.

İngiltere'de halkın yüzde 51,9'u AB'ye "hayır" yönünde oy kullandı.


Cihan

Editör: TE Bilisim