Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) Berlin’deki meclis grubu başkanı Raed Saleh, başkent Berlin’deki İslami kuruluşlarla bir araya gelerek devlet sözleşmesi konusunu görüşmek istiyor. Görüşmenin gerçekleşmesi halinde 250 bin üyesi bulunan İslami kuruluşların, Hıristiyanlar ve Yahudiler gibi eşit haklara kavuşması için eyalet yönetimi ile birlikte hareket edebileceği belirtiliyor.

Tagesspiegel’de çıkan habere göre Ocak ayında milletvekilleri böyle bir sonucu beraberinde getirecek bir karara imza atabilir. Berlin Senatosu bugüne kadar bu düşünceyi geri çevirmişti. 2006 yılında da Eyalet İdari Mahkemesi böyle bir sözleşmenin Senato'nun siyasi takdirine kalmasına hükmederek zorlanamayacağı kararına varmıştı.

Berlin’de Müslümanlarla "Devlet Anlaşması" belirsizliğini korurken, Hamburg ve Bremen illerinde geçen yıl sözleşmeyi imzalayan eyaletler olarak başkentten önce davranmış oldu. Aşağı Saksonya eyaletinde ise müzakerelerin iyi gittiği belirtiliyor. Baden-Württemberg eyaletinin de konuya sıcak baktığı ifade ediliyor.

Sözleşme imzalandığı takdirde Berlinli Müslümanlar özellikle dini bayramlar, cami inşası, cenaze defin işlemleri, hastane ve yurtlarda ibadet gibi konularda kolaylık yaşayacak.

Editör: TE Bilisim