Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB), Cuma günü Almanya'nın Köln kentinde bulunan genel merkezinde yoğun güvenlik önlemleri altında vermiş olduğu iftar yemeğine, Almanya'da yaşayan Türkler'den tepkiler artıyor.

Almanya'nın Köln kentinde 24 Haziran Cuma günü Diyanet İşleri Türk İslam Birliği Genel Merkezinde verilen İftar yemeğine davet edilen, Federal Almanya Göç, Mülteci ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'dan dolayı Almanya'da yaşayan Türkler sosyal medyada tepkilerini dile getirdi. Federal Almanya hükümetinin ilk Türk kökenli Bakanı olan Aydan Özoğuz, 2 Haziran tarihinde Almanya Federal Meclisin de Sözde Ermeni Soykırımı oylamaları sırasında "evet" oyu kullanmıştı. Almanya'da yaşayan Türkler, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin vermiş olduğu iftar yemeğine Almanya Federal Meclisin de, Sözde Ermeni Soykırımı tasarısı oylamaları sırasında Türk kökenli olmasına rağmen "evet" oyu kullanan Federal Almanya Göç, Mülteci ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'un katılmasına sosyal medyadan tepki verdi. Almanya'da yaşayan Türkler, "Bizlerin paraları ile kurulan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin atalarımızı ve Türk milletini soykırım yapmakla suçlayan bir tasarıya 'evet' oyu kullanan Bakan Aydan Özoğuz'un niye iftar yemeğine davet ediliyor?" diye sordu.

DİTİB üyeleri ise "Sizler yönetim kurulu olarak niye bu şahışlara karşı tepkilerinizi göstermediniz?" diyerek DİTİB yönetimini istifa etmeye davet etti. Yüksek güvenlik önlemlerinin alındığı iftar yemeğine Federal Almanya Göç, Mülteci ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz'un yanı sıra Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Hannelore Kraft, Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği teşkilat mensupları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve dini cemaat temsilcileri katıldı.Cihan

Editör: TE Bilisim