Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Amerika’da 3 yaşındaki Rus bir çocuğun üvey annesi tarafından dövülerek öldürüldüğü iddiaları “evlatlık” tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Rus merciler, Maksim adındaki çocuğun ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Rusya, ABD’de Rus çocuklara iyi davranılmadığı gerekçesi ile kimsesiz çocukların, Amerikalı ailelere evlatlık olarak verilmesini yasaklamıştı.
Rusya Devlet Başkanı’nın Çocuk Haklarından Sorumlu Komiseri Pavel Astahov, Amerika’nın Teksas eyaletinde evlatlık alınan bir Rus çocuğun öldürüldüğünü iddia etti. Twitter’da konuyla ilgili açıklama yapan Astahov, geçen ay yaşanan olaya ABD yönetiminin herhangi bir tepki vermediğini ifade etti.
Pavel Astahov, söz konusu ailede bebeğin abisi Kirill’in de yaşadığını ve her iki Rus çocuğun Aralık ayında evlatlık edinildiğini sözlerine ekledi. Şu anda Kirill’in bakımıyla üvey babasının ilgilendiği, annenin ise geçici olarak çocuktan uzak tutulduğu kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise suçluların cezalandırılması gerektiğini belirtti. Dışişleri Bakanlığı’nın İnsan Haklarından Sorumlu Yetkilisi Konstantin Dolgov, “ABD Dışişleri, yerel makamlardan farklı olarak konsolosluk görevlilerimize konuyla ilgili yardımcı olmadı.” eleştirisi getirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık ayında Rusya'da tartışmalara rağmen parlamentoda oy birliğiyle kabul edilen ve Rus çocukların ABD'de evlatlık edinmesini yasaklayan yasayı imzalamıştı.
Son 20 yılda yaklaşık 60 bin Rus çocuk ABD'li aileler tarafından evlatlık edinilirken, 19 çocuk çeşitli nedenlerle yaşamını yitirmişti.


Editör: TE Bilisim